"Patriot їх з'їдять": у США льотчик висміяв плани РФ атакувати Україну літаками

Літаки, американський пілот / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Підполковник ВПС США у відставці Ден Хемптон вважає малоймовірним, що Росія зможе сформувати "елітну" ударну авіаційну групу для атак.

Вкрай малоймовірно, що Росія зможе сформувати "елітну" ударну авіаційну групу для атак по Україні, вважає підполковник ВПС США у відставці Ден Хемптон, повідомляє портал "Голос Америки".

"Ударна група з Росії. Я б ставився до цього скептично. Я маю на увазі, знову ж таки, ці люди, якщо вони дійсно були б "елітою", і це слово часто використовують, але треба бути обережними з цим словом, тому що багато з того, що видають за таке, насправді не є "елітним"", — сказав він.

Як каже Хемптон, якби у країни-агресора РФ була можливість таку групу сформувати і використовувати, то це було б зроблено ще в минулому році.

"Росіяни дуже вправні в одному-в пропаганді. Мені це пахне пропагандою. Якщо це бомбардувальні сили, про які говорять британці, тоді ваші Міг-29 дуже здатні протистояти бомбардувальникам, які намагаються проникнути в вашу країну", — сказав він.

Льотчик прямо говорить-американські системи ППО Patriot російських окупантів "з'їдять і виплюнуть".

"Так нехай приходять. Ще кілька людей ніколи не повернуться додому", - сказав він.

Справа в тому, що британська розвідка кілька разів тому повідомляла-країна-агресор, Росія, ймовірно, створює "елітну" авіаційну групу під кодовою назвою "Шторм" для атак проти України

Винищувачі F-16 для України

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден 19 травня сказав, що Вашингтон підтримує рішення країн-союзників запустити навчання пілотів повітряних сил ЗСУ управляти західними винищувачами, в тому числі і F-16.

Журналісти NBC з'ясували, що США і союзники збираються надати Україні бойові літаки F-16.

Згідно з їхньою інформацією, винищувачі можуть відправити Києву не безпосередньо, а через посередників.

Президент Володимир Зеленський подякував Байдену за підтримку навчання українських пілотів і назвав рішення "історичним". Керівник Офісу президента Андрій Єрмак, у свою чергу, підтвердив створення авіаційної коаліції.

Радник Міністра оборони Юрій Сак вважає, що перші винищувачі F-16 Україна може отримати вже восени. Орієнтовні терміни поставки літаків-кінець вересня-початок жовтня.

Винищувачі F-16 для України: хто і коли надасть перші літаки:

Читайте також:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти