Окупанти зібралися на навчання: ЗСУ вдарили з HIMARS по полігону ЗС РФ на Запоріжжі

ЗСУ вдарили з HIMARS по окупантах / Колаж: Главред, фото: скріншот

Подібний інцидент трапляється вже вдруге за тиждень, що свідчить про зростаючі можливості ЗСУ та недбалість російського командування.

Російські окупанти знову зібралися на відкритій місцевості для навчань та потрапили під удар української артилерії. Це вже другий випадок за тиждень. Інцидент знову стався ймовірно в окупованій частині Запорізької області.

Як пише Forbes, український безпілотник виявив курсантів і передав координати українській батареї високомобільної артилерійської ракетної системи.

Удар у середу, 16 жовтня, по російських військах у Запоріжжі стався всього за кілька днів після такого самого удару по російських курсантах у тій самій області. Загалом із лютого було здійснено щонайменше сім подібних ударів. Потенційно загинули сотні окупантів.

Судячи з кадрів, опублікованих у Мережі, російські війська, судячи з усього, зібралися на стрільбищі. За ними спостерігав український безпілотник.

Українська ракета, мабуть, американського виробництва M30/31, начинена 400 бомбами, завдала прямого удару.

"Цей рейд свідчить як про зростаючі можливості України із завдання дальніх ударів, так і про недбалість російського командування, яке намагалося провести навчання в радіусі менше ніж сто кілометрів від цілі ракет М30/31 з GPS-наведенням", - пишуть журналісти.

Повідомляється, що безпілотник, який надав розвіддані, належав групі безпілотників Black Forest, яка експлуатує безпілотні літальні апарати Shark українського виробництва.

Дрон Shark - що про нього відомо

Shark - це розвідувальний безпілотний комплекс, створений компанією Ukrspecsystems для спостереження та коригування вогню.

Безпілотний літальний апарат обладнаний високонадійним модулем зв'язку, що дає йому змогу заглибитися в тил противника до 80 км. Оптико-електронний комплекс спостереження з роздільною здатністю Full HD, з 30-кратним оптичним збільшенням і додатковим 3х цифровим зумом дає змогу вести спостереження на відстані до 5 км від безпілотника до об'єкта.

БпЛА здатні впродовж тривалого часу коригувати великокаліберну артилерію та стійкі до засобів РЕБ. З однієї станції можна керувати одразу кількома БпЛА, які здатні працювати в складних погодних умовах.

"До появи безпілотників артилерію та реактивні системи залпового вогню використовували батареями по шість-дванадцять машин, щоб просто обстрілювати цілі райони. Тепер пускові установки й гармати стріляють по одній, тому що БПЛА дозволяють точно коригувати вогонь", - розповів виданню український військовий.

HIMARS - основні характеристики / Інфографіка: Главред

Як повідомляв Главред, раніше цього тижня журналісти Forbes вже писали про те, що Сили оборони України завдали удару з американських установок HIMARS по російських військах ракетами, начиненими сотнями суббоєприпасів. Атака сталася на відкритому полігоні в окупованій частині Запорізької області.

Удари по Росії - останні новини

В України є власні далекобійні засоби для ударів углиб Росії. Як заявив колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж, у ЗСУ вже є, приміром, дрони радіусу до 2 тисяч кілометрів. Крім того, ЗСУ можуть застосовувати і старі радянські системи, а також сучасну вітчизняну зброю.

Як повідомляв Глпвред, 18 вересня, БПЛА вдарили по військовій базі в Торопці Тверської області на території Росії. Аналітики назвали удар "історичним" і припустили, що там зберігалися різні ракети, які в підсумку вибухнули.

21 вересня було атаковано два військові арсенали в РФ - у Краснодарському краї та Тверській області. Там прогриміли потужні вибухи. Імовірно, на складах у Тверській області зберігалися північнокорейські ракети KN23 і боєприпаси до РСЗВ "Смерч".

Під час масованого удару дронів у ніч на 29 вересня міг бути атакований військовий аеродром РФ "Міллерово" в Ростовській області. Супутники фіксували пожежу в районі аеродрому.

Інші новини:

Новини заразКонтакти