"Був якось оформлений": в ОП дивно пояснили звільнення Арестовича, який не входив до штату

В ОП дивно пояснили звільнення Арестовича, який не входив до штату / УНІАН

Речник президента України повідомив деталі звільнення уже колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича.

Прессекретар президента України Сергій Никифоров прокоментував звільнення Олексія Арестовича, який був позаштатним радником Офісу президента.

"Наказ про звільнення Арестовича звучить так: "звільнити Олексія Арестовича від виконання обов'язків радника Офісу президента, в дужках – поза штатом", - сказав речник Зеленського у коментарі LIGA.net.

Також Никифоров прокоментував те, яким чином можна звільнити людину, котра не входила в штат. Він зазначив, що Арестович "якось був оформлений".

"Я не готовий вдаватися в юридичні деталі, але навіть поза штатом людина була якось оформлена", - сказав речник глави держави.

Скандальна заява Арестовича про "збиту ракету" в Дніпрі

Нагадаємо, після удару окупантів РФ по житловому будинку в Дніпрі Арестович заявив про те, що російська ракета нібито була збита силами ППО України. Після цього в повітряних військах ЗСУ були змушені спростувати цю заяву. Там пояснили, що ЗСУ поки не мають можливості збивати ракети типу Х-22, якою окупанти підірвали житловий будинок у Дніпрі.

Незабаром Арестович приніс свої вибачення за дезінформацію, яку поширив у прямому ефірі. При цьому він посилався на дані неназваного знайомого, який нібито був у Дніпрі і ніби чув звуки роботи ППО.

Через деякий час Арестович відкликав свої вибачення і знову став наполягати на правильності своїх слів в ефірі у Марка Фейгіна. Згодом він знову вибачився перед жителями Дніпра за свою скандальну заяву. Арестович визнав, що зробив серйозну помилку.

Нарешті вранці у вівторок, 17 січня, Арестович заявив про те, що написав заяву про відставку. Згодом керівник апарату Офісу президента України Марія Вітушок підписала відповідний наказ про звільнення Арестовича з посади позаштатного радника.

Додамо, що слова Арестовича про "збиту ракету" в Дніпрі активно використовувалися пропагандою РФ для виправдання терактів проти мирних жителів. Зокрема, на заяву Арестовича посилався прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

Вас може зацікавити:

Автор: Аліна Дембіцька
Новини заразКонтакти