Вітер зноситиме з ніг: у низці регіонів України оголошено штормове попередження

3 квітня 2024, 11:16
1250
Негода сьогодні, 3 квітня, омине південні та східні області.
Собака, сильний вітер
Синоптик попередив про сильні пориви вітру / Фото: pixabay.com

У середу, 3 квітня, в Україні оголошено штормове попередження. У низці областей синоптик заявив про підвищений рівень небезпеки.

Як повідомили в Укргідрометцентрі, 3 квітня в західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях очікуються пориви вітру 15-20 м/с. На високогір'ї Карпат - 25 м/с.

У цих областях оголошено I рівень небезпеки, жовтий.

відео дня

За даними синоптиків, негода омине південні та східні області.

В Україні оголошено штормове попередження
В Україні оголошено штормове попередження / Фото: meteo.gov.ua

Що таке Укргідрометцентр?

Український гідрометеорологічний центр (Укргідрометцентр) - державна установа, яка займається метеорологічними та гідрологічними спостереженнями на території України. Вона входить до складу ДСНС. Укргідрометцентр публікує дані про температуру повітря, атмосферний тиск, напрямок і силу вітру, опади, вологість повітря та інші показники. На офіційному сайті установи можна подивитися погоду в реальному часі та на кілька днів наперед. Фахівці надають дані про погоду не тільки по всій Україні, а й по кожному регіону та населеному пункту. Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Синоптикиня Наталка Діденко прогнозувала, що погода в Україні в середу, 3 квітня, стане трохи холоднішою, ніж була минулими днями. Температура повітря в нічні години знижуватиметься навіть до +5 градусів. Незначне похолодання триватиме 3, 4 і 5 квітня.

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми "Погода з Наталкою Діденко", пише Вікіпедія.

Україну накрила пилова буря

Днями в Києві та багатьох інших регіонах України посилилася потужна пилова буря, яка долетіла аж із Сахари. Через сильні пориви вітру пісок не просто осідав на поверхні, а літав, утворюючи справжню бурю.

У Київській міській адміністрації порадили закрити щільно вікна, не перебувати на вулиці та триматися подалі від рекламних щитів, великих дерев чи ліній електропередачі. Автомобілі також краще не паркувати поруч із деревами та щитами.

Якою буде погода в Україні у квітні - прогноз синоптика

Погода в Україні у квітні 2024 року буде досить теплою - показники близькі до норми. Зокрема, середня місячна температура прогнозується в межах 8-13 градусів тепла, у Карпатах - приблизно 6-7 градусів тепла, повідомили в Укргідрометцентрі.

Тепліше буде в більшості західних областей, а також на Вінничині та Одещині. Стовпчики термометрів піднімуться на 1-1,5 градуса вище за норму.

Синоптики прогнозують: середня місячна кількість опадів очікується 30-52 мм, у Карпатах 60-89 мм, що в межах норми.

Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко раніше також дав прогноз погоди на квітень 2024 року. За його словами, другий місяць весни здивує зміною температур - після сильного потепління до +25 градусів у перший день місяця, температура повітря знизиться, і в багатьох регіонах пройдуть дощі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти