Чисто осіння погода: синоптики зробили сумний прогноз на вересень

3 вересня 2022, 09:37
Синоптики з Укргідрометцентру дали не цілком приємний для українців прогноз на вересень. Погода буде Осіння з деякими коливаннями температур.
погода, дощ,
Синоптики зробили сумний прогноз погоди на вересень / Колаж фото pixabay.com

Перша половина вересня в Україні буде дуже прохолодною. Такий прогноз в коментарі порталу РБК-Україна озвучила відомий синоптик і заступник голови відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

За її словами, температура на більшій частині не підніметься вище +20 градусів за шкалою Цельсія.

"До середини місяця погода буде все ж вереснева, Осіння з деякими коливаннями температури. Максимальні температури будуть в межах 15-20 градусів, на Півдні до 23-25 градусів", ‒ спрогнозувала вона.

За словами Голєні, нічна температура буде нижчою - від 5 до 10 градусів, на Півдні і Сході ‒ 8-13 градусів, на узбережжі морів ‒ до 15-16 градусів. Прохолодніше всього буде на Заході і Півночі.

Синоптик зазначила, що в Україні вже відчувається осінь, тому що температурний фон 15-18 градусів за шкалою Цельсія.

"До кінця місяця на півночі і заході температур вище 25 градусів вже не буде. А на Півдні і Сході ще можуть бути такі температури", ‒ спрогнозувала вона.

Погода в Україні

Раніше повідомлялося, що в Україні можуть випасти кислотні дощі через бойові дії. Про це заявила кліматолог Євгенія Засядько. При цьому вона додала, що такі дощі не залежать від самих обстрілів.

Також раніше керівник відділу клімату громадської організації "Екодія" Євгенія Засядько заявила, що в Україні спостерігаються результати кліматичних процесів, до яких призвели дії людства. В результаті спостерігається стрімке збільшення температури, чого досі не було в історії планети.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти