Аномальний липень: синоптик назвав найспекотніший день місяця

4 липня 2022, 21:44оновлено 4 липня 2022, 22:35
Зараз спекотне літо лише набирає обертів, максимальні температури очікують після Івана Купала, повідомляє народний синоптик.
сонце, спека
Погода в липні-спека і сонце / flickr.com/dianne_stankiewicz

Погода в липні в Україні очікується сонячною, природа подарує багато теплих днів, а в центральних областях й зовсім триматиметься справжня спека, повідомляє у Facebook народний синоптик Віталій Постригань.

Наразі спекотне літо тільки набирає обертів і починає справжню липневу спеку, адже зовсім недарма в народі кажуть: "після Івана Купала не треба жупана". І липень цього року йде за цим синоптичним сценарієм.

Погода на початку липня

"У найближчі дві доби антициклон Gabor зумовить сонячну суху погоду з нічними 15-20º і жаркими 34-36º вдень. Середньодобові температури 26-27°, що на 6-7 ° вище кліматичної норми. Такі аномально високі температури повітря в першій декаді липня спостерігаються 1 раз на 12 років", - пише Постригань.

За словами відомого синоптика, перебування 20 хвилин на сонці в спеку або в задушливій кімнаті може призвести до теплового удару. Сприяє тепловому удару й недотримання питного режиму і фізичні навантаження.

Найспекотнішим днем буде 6 липня - тоді очікується температура до 36 градусів.

"Аномально високі температури як повітря, так і грунту негативно впливають на ріст і розвиток всіх рослин: пригнічують їх, завчасно припиняють ріст і розвиток клубнекорнеплодів, обумовлюють непродуктивні витрати вологи з грунту. Ситуація ускладнюється й значним, тривалим дефіцитом опадів, який від початку року становить 30-40%", - говорить синоптик.

Погода в червні

Червень 2022 року увійшов до п'ятірки найбільш посушливих за останні 30 років, з дефіцитом опадів 30-50%.

"7 липня погода кардинально зміниться. Атмосфера через інтенсивне прогрівання і насичення водяною парою стане нестійкою. Атмосферні фронти циклону Yally проявлять себе в Черкаській області помірними, місцями сильними дощами, грозами, градом і шквалами до 20 м/секунду. Температура вночі 17-22 º, вдень 25-30 º", - написав синоптик.

До кінця тижня втримається циклонічний характер погоди, і під акомпанемент грозових дощів показання термометрів знизяться - вночі 13-18°, вдень 23-28°.

Погода в Україні

Погода в Україні влітку 2022 буде з неймовірними сюрпризами. Як розповів керівник екологічної нації Богдан Красавцев, очікується, що традиційно найспекотнішим місяцем буде серпень.

Фахівець каже, що влітку погода буде залежати від багатьох факторів, одним з яких є стан клімату.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти