Україна очікує від США на ракети ATACMS з дальністю до 300 км, артилерію та снаряди – Резніков

17 серпня 2022, 17:59оновлено 17 серпня 2022, 18:41
Ракетні системи HIMARS вже змінили картину бою, а ATACMS принесуть ЗСУ ще більше переваг, сказав Олексій Резніков.
Резніков ATACMS
Сподіваюся, у США ухвалять політичне рішення щодо далекобійних ATACMS для України - Резніков / Колаж УНІАН, Вікіпедія

Україна очікує на ухвалення у США політичного рішення про передачу Києву ракет ATACMS для реактивних систем залпового вогню HIMARS з дальністю пуску до 300 кілометрів. Американська далекобійна артилерія вже змінила хід бойових дій, а ракети зі збільшеною дальністю повинні принести українській армії ще більше переваг. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

У інтерв'ю Голосу Америки він розповів про те, що у Києві сподіваються на ухвалення політичного рішення щодо постачань далекобійних ракет ATACMS для армії України.

Дивіться відео Главред - Жданов вважає, що захисту від HIMARS не існує

"Сподіваюся, що буде ухвалено політичне рішення про ракети ATACMS. Як HIMARS вже суттєво змінили картинку бою, ATACMS ще додатково дадуть багато позитиву на полі бою на користь України і цивілізованого світу", - зазначив Резніков.

Також він підкреслив, що Україна очікує від США на ще більше постачання артилерійських систем, а також снарядів і ракет.

Україна може вдарити по окупантах РФ у Криму

Міністр оборони Олексій Резніков раніше заявив, що в України є домовленість зі США з приводу того, що ЗСУ не завдаватимуть ударів по території Росії. Однак такі обмеження не поширюються на окуповані росіянами території, серед яких і Крим.

Директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак у інтерв'ю Главреду сказав, що у таких ситуаціях, як удар по Кримському мосту, Києву доведеться узгоджувати свої дії із Заходом. Країни-партнери мають право знати, як використовується зброя, яку вони постачають Україні.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак 16 серпня натякнув про можливу причетність ЗСУ до інцидентів у окупованому Криму. За його словами, операція з метою "демілітаризації" противника триватиме до повного звільнення півострова.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти