Шольц розповів, навіщо з Драгі та Макроном приїхав до Києва

16 червня 2022, 11:05
Фінансова, гуманітарна і військова допомога Києву буде продовжена, поки це необхідно для боротьби України за незалежність, сказав канцлер Німеччини.
Олаф Шольц
Олаф Шольц прибув до Києва 16 червня / Reuters/Fabrizio Bensch

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 16 червня прибув в Україну разом з президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-мінстром Італії Маріо Драгі.

За словами Шольца, глави урядів трьох основних країн Євросоюзу поїхали до Києва, щоби продемонструвати свою підтримку Україні, пише Bild.

"Ми не лише хочемо продемонструвати солідарність, ми також хочемо запевнити, що допомога, яку ми організуємо - фінансова, гуманітарна, а також коли мова йде про озброєння - буде продовжена. І що ми будемо продовжувати, доки це необхідно для боротьби України за незалежність", - запевнив канцлер.

відео дня

Як повідомляв Главред, президент Еммануель Макрон на вокзалі в Києві заявив, що планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським і поїде в Ірпінь.

"Ми несемо послання про підтримку і єдність ЄС. Це важливий момент. Президент України Володимир Зеленський отримає меседж європейської єдності, підтримки, адресований всім українцям", - сказав Макрон.

Приїзд Шольца, Макрона і Драгі в Україну

Вперше про візит прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, канцлера Німеччини Олафа Шольца і президента Франції Еммануеля Макрона заговорили ще минулими вихідними. Пізніше з'явилася інформація, що Макрон, Шольц і Драгі приїдуть в Київ вже 16 червня, але в Німеччині та Франції цю дату не підтверджували.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти