"Території перейдуть з рук в руки": у США оцінили ймовірність "успіху" РФ в Україні

РФ не доб'ється успіху в Україні / Колаж фото Міноборони РФ, скріншот з відео

Заступник Міністра оборони США переконаний, що Росія не зможе захопити всю Україну.

Російським окупантам найближчим часом не вдасться домогтися значних успіхів на фронті. Про це заявив заступник міністра оборони США з питань політики Колін Каль, повідомляє Al Jazeera.

Він переконаний, що навіть протягом року Росії не вдасться захопити всю Україну.

"Ви можете побачити, як невеликі частини території перейдуть з рук в руки в найближчі тижні і місяці. Я не думаю, що те, що я бачу, свідчить про те, що росіяни можуть захопити всю Україну і домогтися значних територіальних успіхів у будь-який час протягом наступного року або близько того", - сказав Каль.

За даними кореспондента U.S. News, Колін Каль навіть не допускає "підкорення" України.

"Цього не станеться. Росіяни не мають можливості захопити Україну", - сказав Каль.

Війна Росії проти України

Нещодавно ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, ексголова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що зараз немає передумов для того, щоб війна Росії проти України завершилася у 2023 році. Вона може тривати ще кілька років. При цьому інтенсивність бойових дій можна буде порівняти з тим, що було під час Другої світової війни.

Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов преконаний, що 2023-й стане роком наступу ЗСУ. На думку чиновника, про такий сценарій свідчить посилення військової допомоги з боку Заходу у вигляді надання БМП Bradley, Marder, бронетранспортерів Bastion, бронемашин AMX-10 RC і ЗРК Patriot.

Один з найвідоміших американських генералів останніх десятиліть Девід Петреус, вважає, що прискорити кінець війни в Україні можуть більш жорсткі санкції проти Росії. На його думку, закінчиться війна в Україні переговорами, результатами яких стане угода.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти