У Пенсійному нагадали, хто отримає субсидію, а хто залишиться без неї

19 вересня 2023, 15:11
За призначенням субсидії на оплату житлово-комунальних послуг мають право звернутися чотири категорії громадян, кажуть у Пенсійному фонді.
Пенсіонерка, субсидії
Що буде із субсидіями цього року, розповіли у Пенсійному фонді. / колаж Главред, фото УНІАН

За призначенням субсидії на оплату житлово-комунальних послуг мають право звернутися чотири категорії громадян. Про це нагадали українцям співробітники Пенсійного фонду.

Такий протокол передбачений Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабміну від 21 жовтня 1995 року за номером 848.

Отже, звернутися за субсидією мають право:

відео дня
  • одне із зареєстрованих в житловому приміщенні осіб, а в разі - якщо розділені особові рахунки, то кожен, на кого відкритий рахунок;
  • особа, яка не зареєстрована в житловому приміщенні / будинку, але фактично проживає в ньому на підставі договору оренди житла (або за рішенням суду);
  • індивідуальний забудовник, будинок якого не прийнятий в експлуатацію - у разі, коли йому нараховується плата за житлово-комунальні послуги;
  • внутрішньо переміщена особа (ВПО), яка не зареєстрована в житловому приміщенні, але фактично проживає в ньому без укладеного договору оренди житла (підтверджується довідкою ВПО).

Пенсія в Україні

Нагадаємо, що стало відомо, чи збільшать українцям виплати по інвалідності. Пенсія по інвалідності надається і залежить від розміру виплат за віком та групи інвалідності.

Пенсіонери в Україні можуть змінити вид власної пенсії і збільшити виплати. Щоб змінити вид пенсійних виплат, потрібно звернутися в сервісний центр ПФУ.

Стало відомо, чи збільшать українцям пенсії у 2024 році. Незважаючи на складнощі в 2023 році, індексація відбулася. А ось, про прийдешній рік поки говорити важко.

Більше економічних новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти