Як оформити майже тисячу грн надбавки до пенсії: хто має право

23 січня 2024, 16:37
672
В Україні деякі категорії пенсіонерів можуть у 2024 році оформити щомісячну доплату на суму в 944 грн.
Старий, пенсії
Зокрема, на отримання грошей можуть претендувати пенсіонери, вік яких досяг або перевищує 80 років / колаж Главред, фото УНІАН

В Україні деякі категорії пенсіонерів можуть в нинішньому році оформити щомісячну доплату на суму в розмірі 944 грн. Зокрема, на отримання грошей можуть претендувати пенсіонери, вік яких досяг або перевищує 80 років. Така норма є в законодавство і закріплено рішенням Кабміну.

Отримати гроші можуть громадяни України, які:

  • вже досягли 80-річного віку;
  • живуть на самоті;
  • потребують постійного стороннього догляду за станом здоров'я;
  • отримують пенсію за віком.

Якщо ж громадянину виплачують пенсію, наприклад по інвалідності, він не матиме права на такий вид доплати. Плюс - необхідність постійного стороннього догляду повинна бути підтверджена висновками медиків (в тому числі документально).

відео дня

Розмір доплати - 40% від прожиткового мінімуму особам, які втратили працездатність. З 1 січня нинішнього року прожитковий мінімум збільшили до 2361 грн. Відповідно, і розмір відповідної доплати до пенсії зріс до 944,4 грн.

Пенсія в Україні

В Україні влада обіцяла підвищити пенсії населенню в нинішньому році на 2,3 тисячі грн. В Україні з 1 січня 2024 року значно збільшиться максимальна пенсія. Її розмір становитиме 23 610 грн, що на 2 680 грн більше, ніж у 2023-му.

Кабмін затвердив проект бюджету на 2024-й. Кабінет Міністрів закінчив процес розробки держбюджету України на 2024 роки до першого читання в Раді, повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

Чиновники пояснили, хто під загрозою - чи багато українців ризикують втратити пенсію. Повноцінну виплату пенсій можуть принципово зупинити, якщо українець не використовує свій банківський рахунок більше 6 місяців.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти