У Байдена жорстко звинуватили РФ: дії в Україні - злочини проти людства

18 лютого 2023, 15:57
Київ все ще стоїть, Росія ослаблена, а Трансатлантичний союз сильніший, ніж був, підкреслила Камала Харріс.
Гарріс
Камала Харріс / Facebook / KamalaHarris

Віце-президент США Камала Харріс заявила, що немає сумнівів, що дії російської армії в Україні - це злочини проти людства.

"Як юрист я знаю чітко про важливість збору фактів і перевірки законності. У разі дій РФ в Україні ми дослідили докази. Ми знаємо правові стандарти. І тут немає сумнівів, це злочини проти людства", — сказала вона на Мюнхенській конференції з безпеки в суботу.

Вона підкреслила, що "Київ все ще стоїть, Росія ослаблена, а Трансатлантичний союз сильніший, ніж будь-коли".

відео дня

"Якщо Путін думає, що може нас перечекати, то він сильно помилився. Час не на його боці. Безсумнівно, українці продовжать проходити через випробування, як за цей рік, трансатлантична єдність також продовжиться, і буде проходити через випробування. Я впевнена, що Україна вистоїть. США і Європа вистоять в цьому", — сказала вона.

Харріс запевнила, що США будуть продовжувати стояти на захисті свободи, і американці завжди будуть на боці справедливості.

"Війна в Україні має глобальні наслідки. Жодна нація не знаходиться в безпеці, коли одна країна порушує суверенітет і територіальну недоторканність іншої країни, коли злочини проти людства є безкарними, коли країна з імперськими амбіціями може бути не покарана", — зазначила вона.

Харріс підкреслила, що потрібно залишатися сильними, оскільки в разі досягнення Путіним успіху, інші нації і країни відчують безкарність.

Також вона зазначила стурбованість тим, що Іран і Північна Корея відправляє зброю РФ, а також тим, що Китай поглибив відносини з Росією.

"США і далі будуть підтримувати Україну і будуть це робити так довго, скільки потрібно", — заявила Харріс.

Також вона запевнила, що Україна продовжуватиме отримувати допомогу від об'єднаної трансатлантичної спільноти.

Раніше повідомлялося, що напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну президент США Джо Байден приїде до Польщі.

В ході візиту 20-22 лютого глава Білого дому виступить з промовою, а також проведе переговори з президентом Анджеєм Дудою і лідерами Бухарестської дев'ятки.

Як повідомляв Главред, польське видання Dziennik Gazeta Prawna писало з посиланням на свої джерела, що президент Володимир Зеленський і глава Білого дому Джо Байден наступного тижня можуть зустрітися в Польщі. Український гарант, ймовірно, представить Формулу миру, яка полягає у відновленні територіальної цілісності та суверенітету України в кордонах 1991 року.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти