Трамп закликав не укладати угоду про кордон, від якої залежить допомога Україні

19 січня 2024, 17:03
Колишній американський президент виступив проти укладання угоди, яка стосується кордону з Мексикою та виділення допомоги Україні.
Трамп закликав не укладати угоду про кордон, від якої залежить допомога Україні
Трамп закликав не укладати угоду про кордон, від якої залежить допомога Україні/ колаж: Главред, фото: УНІАН, Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Дональд Трамп виступив проти підписання угоди з Білим домом, у якій йдеться про укріплення кордону з Мексикою та надання Сполученими Штатами військової допомоги Україні.

Він зазначив, що виступає за підписання лише такої угоди, яка, на його думку, "буде ідеальною для кордону". Про це він написав у власній соцмережі The Truth.

"Я вважаю, що нам не слід укладати угоду про кордон взагалі, якщо ми не отримаємо ВСЕ, щоб припинити навалу мільйонів і мільйонів людей з нізвідки в нашу (...) країну. Також я не сумніваюся, що наш спікер Палати представників Майк Джонсон укладе тільки таку угоду, яка буде ідеальною для кордону", – зазначив Трамп.

відео дня

Раніше згаданий спікер Палати представників Майк Джонсон зізнавався американським медіа, що він постійно радиться з Трампом щодо укладення угоди з Білим домом.

Військова допомога Україні від США

4 січня координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США більше не можуть надавати військову допомогу Україні, поки Конгрес не ухвалить рішення про додаткове фінансування.

Пізніше у Байдена попередили про небезпеку зриву допомоги Україні. Якщо США не надаватимуть військову допомогу Україні, таким же шляхом підуть й інші країни. Вашингтон вдячний державам за підтримку Києва, але розуміє, що питання допомоги – суверенне рішення кожної держави, заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

У The Wall Street Journal писали, що Байден пішов на компроміс у політиці імміграції, щоб допомогти Україні. У редакції повідомили, що Сенат вже розробляє угоду з імміграції, яка дозволить обмежити мігрантам можливість просити і отримувати притулку.

Після цього Байден зробив важливу заяву для України. Президент США Джо Байден після зустрічі із американськими конгресменами зазначив, що Конгрес може прийняти позитивне рішення про допомогу Україні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти