"Престиж армії зводиться до нуля": дипломат пояснив, чому мобілізація в Росії на руку Україні

14 жовтня 2022, 15:56
278
Виконувати свій громадянський обов'язок і йти до лав армії росіяни не поспішають.
Мобілізація в РФ, військовополонені
Мобілізація в РФ, військовополонені / ua.depositphotos.com, скрін

Нищівна критика і шквал лайки росіян на адресу армії та військових у розпал гарячої війни грає на руку Україні.

Дипломат, керівник Центру дослідження Росії, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко розповів у інтерв'ю Главреду, що престиж армії та її значення як державного інструменту фактично зводиться до нуля.

"Таким чином, будь - який пересічний росіянин, який, по ідеї, повинен був би виконувати свій громадянський обов'язок і йти в ряди армії, тричі подумає, чи не втекти йому або не прострелити собі руку або ногу, Тільки б відкосити від служби і необхідності йти на війну", - пояснив експерт.

За словами дипломата, це на користь Україні, оскільки чим більшою буде ця внутрішньовидова гризня в Кремлі, чим більше будуть шукати в російській армії винних, чим більше буде невпевненість в тому, що відбувається в самій Росії, в її перспективах, тим краще для нас.

"Тому що це дезорієнтує російське населення і робить його ще більш наляканим. Панічні настрої будуть стрімко поширюватися. Плюс реальні події на фронті, інформація про які починає доходити до свідомості росіян, породжують ще більше сумнівів. Такими моментами ми повинні щонайменше управляти і допомагати їм ставати константою для російського обивателя, тому що врешті - решт все це нам на руку", - підсумував Огризко.

Мобілізація в Росії

Глава країни-агресора Володимир Путін 21 вересня оголосив мобілізацію на території Росії. Спочатку він заявляв, що закликати на війну будуть військових запасу і тих, хто служив в російській армії. Однак насправді під мобілізацію потрапили майже всі підряд.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу говорив, що росіяни хочуть мобілізувати 300 тисяч резервістів. Їх нібито відправлять в Україну для "охорони" захоплених територій. Але, за даними опозиційних ЗМІ, закликати мають намір близько 1 200 000 чоловік.

Фахівці Інституту вивчення війни вважають, що Росія навряд чи зможе створити ефективні війська завдяки мобілізації.

У війська окупантів забирають осіб з серйозними захворюваннями і тих, хто має право на відстрочку. Реальна ситуація не відповідає тому, що говорили в Кремлі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти