Франція почала створювати спеціальний трибунал для російських окупантів

1 грудня 2022, 11:57оновлено 21 лютого 2023, 14:20
Влада Франції заявила про початок створення спеціального трибуналу для російських окупантів. Роботу ведуть разом з ЄС та Україною.
Франція, російська армія
Франція почала створювати спеціальний трибунал для російських окупантів / колаж фото https://ua.depositphotos.com

Влада Франції вже запустила процес, який передбачає відкриття спецтрибуналу. Передбачається, що вони займатимуться злочинами, які скоїли російські агресори в Україні. Таке повідомлення було опубліковано на офіційному порталі МЗС Франції.

Як пишуть дипломати, для створення трибуналу вже залучені європейські та українські представники.

Французькі дипломати кажуть - боротьба з безкарністю за злочини російських окупантів, які ті вчинили в Україні, є головним напрямком для офіційного Парижа. І саме тому Франція надає допомогу українській прокуратурі та міжнародному кримінальному суду проводити розслідування злочинів.

"Щодо пропозиції створити спеціальний трибунал щодо злочину російської агресії в Україні, ми почали працювати з нашими європейськими та українськими партнерами", − йдеться у повідомленні МЗС Франції.

На таку новину оперативно відреагував керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

"Франція починає роботу над створенням спецтрибуналу для Росії. Дякую нашим партнерам, що почули наші аргументи. Продовжуємо спільну роботу, Росія заплатить за все. І кожен з них буде відповідати", - підсумував він.

Франція почала створювати спеціальний трибунал для російських окупантів

Нагадаємо, раніше радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив про те, що в світі вже почалася Підготовка до трибуналу над російським диктатором Володимиром Путіним і його спільниками.

"Наступний етап надзвичайно важливий. Це, безумовно, консультації міністрів юстиції ключових країн, в тому числі США і Великобританії. Ці країни визначать юридичну канву, по якій Росія обов'язково пройде [...] І при цьому Путін виходить і продовжує хихикати, розповідаючи про те, що він буде далі виконувати всі цілі "спеціальної військової операції" [...]. Ось цей хихикаючий суб'єкт обов'язково повинен пройти через болісну процедуру судових процесів в рамках спеціального трибуналу", - сказав Подоляк.

До того повідомлялося про те, що петицію на платформі Avaaz про створення спеціального трибуналу, який буде розслідувати російську військову агресію проти України і притягнення до відповідальності російського диктатора Володимира Путіна і його поплічників підписали вже понад 1,8 мільйона осіб.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти