Трамп "дуже прямо" пообіцяв, що підтримуватиме Україну у війні з РФ - Зеленський

Трамп пообіцяв, що він буде на боці України / Колаж: Главред, фото: Голос Америки

Кандидат у президенти США Дональд Трамп пообіцяв підтримувати Україну у разі своєї перемоги на виборах, розповів Володимир Зеленський.

Експрезидент США Дональд Трамп, який знову претендує на посаду президента, заявив, що підтримуватиме Україну у разі своєї перемоги на виборах. Цю обіцянку Трамп озвучив під час зустрічі з Володимиром Зеленським. Про це президент України розповів в інтерв'ю американському телеканалу Fox News.

Під час закритої зустрічі 27 вересня, Зеленський представив Трампу свій "план перемоги" у війні. Кандидат від Республіканської партії заявив, що працюватиме як з Україною, так і з Росією для завершення війни.

"Я не знаю, що буде після виборів і хто буде президентом... Але я отримав від Дональда Трампа дуже пряму інформацію, що він буде на нашому боці, що він буде підтримувати Україну", - зазначив президент України.

За його словами, кандидат у президенти США виявив значний інтерес до "Плану перемоги" під час їхньої зустрічі в Нью-Йорку. Трамп ставив багато запитань щодо ситуації на фронті, потреб в західній допомозі та причин війни.

Крім того, Зеленський зустрівся з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс і президентом Джо Байденом. Він наголосив, що прагне "об'єднаної підтримки США" у боротьбі з агресією Росії і не бажає підтримувати жодну зі сторін на майбутніх виборах у США.

"Я не хочу бути втягнутим у виборчий період… Я не хочу втратити ту чи іншу частину американців", - додав Зеленський.

Новина доповнюється...

Новини заразКонтакти