Рекордна допомога: США виділяють для ЗСУ важливу зброю - Reuters

ЗСУ отримають військову допомогу від США / Колаж Главред, фото president.gov.ua, Генштаб ЗСУ

За даними ЗМІ, Україна отримає значну кількість протибеспілотних систем виробництва австралійської DroneShield Ltd.

США найближчим часом оголосять про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,3 мільярда доларів.

Як повідомляє Reuters, Сполучені Штати використовують кошти в рамках своєї програми "ініціатива сприяння безпеці України" (USAI), що дозволяє Адміністрації президента Джо Байдена купувати зброю в промисловості, а не вилучати її із запасів зброї в США.

"За словами одного з офіційних осіб США, пакет озброєнь, про який раніше не повідомлялося, включає засоби протиповітряної оборони, системи протидії дронам, що вибухають безпілотники і боєприпаси", - пише Reuters.

Що може увійти в пакет допомоги для України

Серед систем і боєприпасів, які США планують закупити для України, є засоби протиповітряної оборони виробництва l3harris Technologies під назвою VAMPIRE.

Також можуть бути включені два різні типи боєприпасів для баражування: безпілотник Phoenix Ghost виробництва AVEVEX, приватної компанії в Каліфорнії, та Switchblade виробництва AeroVironment Inc.

За даними ЗМІ, Україна отримає значну кількість протибеспілотних систем виробництва австралійської DroneShield Ltd, а також радари, датчики і системи аналізу.

Майбутнє оголошення Міністерства оборони США про допомогу Україні в галузі безпеки супроводжується у вівторок віртуальною зустріччю контактної групи з оборони України.

Військова допомога Україні

Раніше повідомлялося, що Україна отримала від Сполучених Штатів Америки касетні боєприпаси в рамках нового пакету військової допомоги. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Уряд Великобританії надасть Україні новий пакет військової допомоги на $65 млн. Він включатиме додаткові боєприпаси та бойові машини. Так, нашій державі нададуть тисячі додаткових боєприпасів до Challenger 2, понад 70 бойових машин і транспорт для матеріально-технічного забезпечення.

Нагадаємо, Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що 11 країн-партнерів разом з Україною підписали меморандум для ЗСУ.

Читайте також:

Новини заразКонтакти