Пентагон прискорює підписання контрактів на постачання зброї ЗСУ - Bloomberg

Пентагон прискорює підписання контрактів на постачання зброї ЗСУ - Bloomberg / колаж фото УНІАН

Пентагон прискорює укладання контрактів для поповнення арсеналів. Там шукають способи прискорити процедуру укладення контрактів на поставку зброї ЗСУ.

Керівництво Міноборони США (Пентагону) зараз відшукує способи надати максимальне прискорення процедури укладання контрактів на поставку зброї - як і для власного арсеналу, так і для українського. Про це повідомляє новинне агентство Bloomberg.

Як говорить аналітик фінансової компанії Jefferies Financial Group Шейлі Кахаоглу, постачальники військових виробів тільки б вітали, якби Пентагон "працював швидше при укладанні контрактів".

Одним із ключових методів є укладення "договору, не всі положення якого визначені" (UCA). Як кажуть експерт, це означає підписання контракту ще до того, як всі його умови, а також грошові питання затверджені юристами. Деякі з цих інструментів використовувалися урядом США під час операції Warp Speed, щоб стимулювати розробку вакцин проти COVID-19 і оперативно закупити й розіслати мільярд тестів на коронавірус жителям США в 2020-2021 роках.

У той же час, пишуть журналісти, тепер Пентагон покладається на такі методи відновлення запасів переносних ПТРК Javelin і ПЗРК Stinger. За словами анонімних високопоставлених чиновників Пентагону, UCA був використаний при переговорах з компанією Raytheon Technologies Corporation − для поставки Україні перших двох ЗРК NASAMS.

Крім того, Пентагон нібито використовував UCA для контракту з корпорацією Lockheed Martin Corporation на суму 476 млн доларів − на поставки реактивних снарядів GMLR для РЗСО HIMARS.

Передача США Україні ЗРК NASAMS

7 листопада міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в Україну прибули зенітно-ракетні комплекси NASAMS і Aspide, поставлені західними союзниками.

8 листопада речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер підтвердив передачу Україні двох комплексів ППО NASAMS.

Пізніше стало відомо, що Міноборони США укладе контракт на $1,2 млрд з компанією Raytheon Technologies Co на шість національних передових зенітно-ракетних комплексів (NASAMS), які будуть постачатися Україні.

Інші новини:

Новини заразКонтакти