Китай відзначився "порожньою" реакцією на удар Росії по Охматдиту

Китай знову фактично підтримав Росію / Колаж Главреда. Фото: fmprc.gov.cn, ДСНС

Пекін навіть не висловив співчуття родичам загиблих.

Представник МЗС Китаю не зміг прямо відповісти на запитання журналістів, чи буде від Пекіна якась реакція з приводу терористичного удару РФ по Охматдиту.

На запитання журналістів, чи засуджує Китай атаку і чи висловлює він співчуття родичам загиблих, у МЗС від відповіді ухилилися.

Представник міністерства лише заявив, що Пекін радить Україні та Росії "відповідально сприяти охолодженню ситуації" і працювати над якнайшвидшим припиненням вогню.

"Усім сторонам слід проявляти спокій і стриманість та уникати дій, які можуть ще більше загострити ситуацію", - йдеться на сайті китайського МЗС.

Удар по Україні 8 липня - головне

Учора вночі та вдень Росія атакувала Україну дронами та ракетами. Росія випустила 38 ракет, з них 30 вдалося збити Силам оборони.

У результаті вже ранкової атаки ракетами було пошкоджено, зокрема, будівлю найбільшої в Україні дитячої лікарні Охматдит у Києві.

Також "склався" під'їзд п'ятиповерхівки в Шевченківському районі. А під час уже повторної атаки на Київ удень було пошкоджено будівлю пологового будинку в Дніпровському районі.

Є прильоти по енергетичних об'єктах столиці.

За підрахунками рятувальників, під час масованої атаки Росії загинули десятки людей, ще десятки постраждали.

Що таке дитяча лікарня "Охматдит"

Багатопрофільний діагностично-лікувальний заклад у Києві, який надає спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу дитячому населенню України. Найбільша дитяча лікарня в Україні, яку росіяни атакували крилатими ракетами 8 липня.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти