"Дуже добре підготувались": генерал Міллі оцінив готовність ЗСУ до контрнаступу

ЗСУ підготувались до контрнаступу / колаж: Главред, фото:72 ОМБр ім. Чорних Запорожців, скріншот Youtube

У США генерал Міллі оцінив готовність українських бійців до контрнаступу.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі оцінив готовність Збройних Сил України до прийдешнього контрнаступу.

"Україна веде війну, яка є екзистенційною загрозою для самого виживання України та має більше значення для решти світу - для Європи, насправді для Сполучених Штатів і для всієї земної кулі", - про це генерал Міллі сказав у коментарі CNN.

Говорячи про майбутній контрнаступ українських військових, Міллі наголосив, що Україна "дуже добре підготувалась" до нього, але водночас ще "занадто рано говорити про результати".

Він пояснив, що вторгнення в Білгородську область Росії, яку здійснюють російські добровольчі угруповання, можуть призвести до ескалації війни, і США дуже уважно за цим стежать.

Контрнаступ у Бахмуті

Нагадаємо, що ЗСУ перейшли в контрнаступ на фронті. Маляр зазначила, що епіцентром бойових дій залишається Бахмутський напрямок. Там українські бійці рухаються досить широким фронтом.

Маляр розповіла про ситуацію в Бахмуті, що ЗСУ серйозно просуваються. Противник стягнув у Бахмут більшу частину своїх резервів і значно посилив угруповання, але українські військові всі атаки відбивають.

Бійці ЗСУ тримаються на південному заході Бахмута і продовжують битися. У Бахмуті критична ситуація, йдуть важкі бої, сили оборони України тримають оборону в районі літака.

Військовий експерт пояснив, яке головне завдання у ЗСУ в Бахмуті. ЗСУ вкрай важливо влаштувати силам окупантів у Бахмуті "мішок" і тримати їх у ньому якомога довше.

ЗСУ окупантів обходять з флангів та продовжують йти вперед на Бахмутському напрямку. Оборона Бахмута як міста свою військову місію повністю виконала, пояснила Ганна Маляр.

Дивіться відео, яка ситуація у Бахмуті зараз:

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти