Запаси ще є: стало відомо, скільки у Росії залишилось ракет

21 липня 2022, 16:10оновлено 21 липня 2022, 16:56
Росія використала вже близько 60% усіх своїх ракет.
российские военные, российская ракета
РФ використала 60% усіх своїх ракет / Колаж npr.org, УНИАН

Російська армія від початку повномасштабного вторгнення активно обстрілювала Україну ракетами, зі сховищ діставали навіть радянські. Відомо, що РФ використала вже близько 60% усіх своїх ракет. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Найбільше Росія витратила ракет комплексу "Іскандер". Саме через це їх використання значно обмежили і окупанти їх вже давно не застосовували.

"Стосовно високоточного озброєння, як заявляє Росія, це системи "Іскандер", "Калібр", крилаті ракети повітряного базування - Х101, Х555, то за нашими підрахунками, на сьогодні використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни", - сказав Вадим Скібіцький.

У Росії нині відчутні значні проблеми на виробництві нових ракет. Це пов'язано з міжнародними санкціями, які були накладені на Росію внаслідок повномасштабного вторгнення в Україну.

Однак не слід ігнорувати сигнали тривоги, адже в Росії є значні радянські запаси.

"Це і крилаті ракети, ті ж самі Х22, які, в тому числі застосовувалися вже двічі з території Білорусі, інші крилаті ракети, повний набір реактивних снарядів - "Смерч", "Ураган", БМ-21 "Град", різного роду авіаційні бомби. Все, що залишилося від Радянського союзу, а запаси вони дуже великі й підрахувати, скільки там залишилося дуже складно", - додав Скібіцький.

читайте такожПо Миколаєву випустили близько 10 ракет: пролунали потужні вибухи, спалахнула пожежа

Ракетні удари по Україні

Нагадаємо, раніше у Генеральному штабі повідомили, що Росія тримає на готовності два носії високоточної зброї. Таким чином Україну можуть обстріляти ракетами вже найближчим часом.

Радник глави МВС України Вадим Денисенко зазначив, що ЗСУ вже значно краще збивають російські ракети, однак знищити їх всі неможливо, коли окупанти випускають одночасно кілька десятків ракет.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Україна має домовленості з партнерами щодо постачання систем ППО, але "потрібна зовсім інша швидкість й масштаб захисту". Україна просить у міжнародних партнерів сучасні системи протиповітряної оборони.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти