В Одесі прозвучала серія вибухів: перші подробиці

17 жовтня 2023, 06:35оновлено 17 жовтня 2023, 07:39
В Одесі пролунали вибухи під час повітряної тривоги вночі 17 жовтня.
Атака дронів
Одеська область опинилася під атакою ворожих ударних дронів / Колаж: Главред, фото: t.me/SJTF_Odes, скріншот

У ніч на 17 жовтня Одеську область атакували ворожі дрони. Місцеві журналісти та моніторингові канали повідомляли про звуки вибухів у місті.

У Повітряних силах ЗСУ попереджали про загрозу застосування ударних безпілотників для Одеської області.

Офіційної інформації про причини і наслідки вибухів поки не повідомлялося. До закінчення повітряної тривоги жителів регіону закликали залишатися в укриттях.

відео дня

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомляв про загрозу з повітря для жителів Білгород-Дністровського району і закликав не знімати роботу сил ППО.

"Одеський район, теж не виходьте з укриттів! Бережіть себе і близьких!", - додав він у Telegram.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що з початку доби російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 і шість ударних БПЛА типу Shahed-136/131.

Силами та засобами протиповітряної оборони знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59 та шість Shahed-136/131. Інформація про наслідки атаки уточнюється.

Що кажуть у Повітряних силах

Вночі 17 жовтня країна-агресор РФ застосувала шість ударних БпЛА типу "шахед" із району мису Чуада (Крим) та одну керовану авіаційну ракету Х-59 із літака Су-34 із повітряного простору окупованої Херсонщини. Усі сім цілей було знищено, повідомили у Повітряних силах.

Також зафіксовано застосування противником двох керованих зенітних ракет С-300 на східному напрямку.

В Одесі прозвучала серія вибухів: перші подробиці
Знищено шість ударних дронів та одну керовану авіаційну ракету / t.me/kpszsu

Як повідомляв Главред, 7 жовтня Росія завдала ракетного удару по Одеській області з використанням надзвукових протикорабельних ракет типу Онікс.

Ракети були випущені з берегового ракетного комплексу "Бастіон" у тимчасово окупованому Криму. Внаслідок удару зафіксовано влучання у будівлю пансіонату в рекреаційній зоні та у зерносховище припортової інфраструктури.

23 вересня російські окупанти також застосовували ракети "Онікс" для завдання удару по Одеській областіі. Дві ракети влучили в рекреаційну зону Одеської області.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти