Уже 15 країн ЄС залишили відкритими кордони для українців: які умови

12 листопада 2021, 17:24
Греція, Латвія та Іспанія залишаються відкритими для туристів з України.
небо, літак
Які країни залишилися відкритими для українців / Reuters

9 листопада ЄС оновив "зелений список" країн для туристів. Україна до нового переліку вже не потрапила. Втім, остаточне рішення про те, чи пускати українських туристів, кожна країна приймає індивідуально.

Мандрівникам не потрібно засмучувати, адже виїхати є куди. Так, Латвія, Греція, Франція, Словаччина, Кіпр, Естонія, Швеція, Хорватія, Чехія, Данія, Австрія, Бельгія, Іспанія, Ірландія та Нідерланди оголосили, що не закриватимуть свої кордони для громадян України. Інформацію про це підтвердив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Що стосується Нідерландів, то з 13 листопада, окрім свідоцтва про вакцинацію (країна визнає всі вакцини, які використовує Україна) для в'їзду буде необхідний негативний тест, а більш докладний перелік вимог ви можете подивитися на сайті МЗС – тут.

Латвія, Греція, Іспанія, Франція, Словаччина, Естонія, Чехія, Данія, Бельгія, Швеція, Ірландія та Хорватія вимагають повну вакцинацію сертифікованими в ЄС препаратами (Comirnaty/Pfizer-BioNTech, Janssen/Johnson & Johnson, Spikevax/Moderna, Vaxzevria/Oxford–AstraZeneca). А ось Австрія визнає всі вакцини від COVID-19, які використовує Україна, зокрема й CoronaVac.

Кіпр же, окрім вакцинованих, приймає українців з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленого до і після прибуття в країну. Список відкритих для українців країн постійно оновлюється. З докладними умовами в'їзду в європейські держави можна ознайомитися на інтерактивній карті МЗС України.

В Україні показники захворюваності та смертності від COVID-19 досягають максимальних показників. Все більше дітей інфікуються ковідом та переносять хворобу з ускладненнями. Між тим в НАН запевняють, що Україна пройшла пік захворюваності коронавірусом, але кількість смертей ще зростатиме. За даними вчених, зростання летальних випадків може продовжитися ще близько тижня.

Станом на сьогодні в червоній зоні карантину знаходяться 18 областей, що прискорило темпи вакцинації, тому очікується, що взимку ми побачимо результат цього, оскільки значний відсоток людей буде захищений від складного перебігу хвороби.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти