Українці зможуть отримати паспорти за кордоном: у Кабміні розповіли деталі

13 червня 2022, 18:05
Постанова Кабміну набирає чинності через 15 днів після опублікування.
Закордонний паспорт
Український паспорт і закордонний паспорт можна буде отримати за кордоном / УНІАН

Українці зможуть отримати закордонний паспорт і паспорт громадянина України за кордоном. Таке рішення прийняв Кабінет Міністрів і вводиться воно щонайменше на 2 роки.

Подати документи на отримання паспорта можна буде в підрозділі Державної міграційної служби. Постанова набирає чинності через 15 днів з дня її опублікування.

Держприкордонслужба за погодженням з МЗС України визначатиме перелік країн, де здійснюватиметься прийом документів для оформлення паспорта або його обміну.

відео дня

Термін очікування паспорта займе до трьох місяців з дня прийняття рішення про оформлення. Якщо ж громадянин не забрав документ протягом трьох місяців з дня його надходження до підрозділу видачі, то його повернуть територіальному підрозділу міграційної служби, де він буде на зберіганні максимум два роки з дня його оформлення.

Після цього паспорт буде знищений. Однак варто зазначити, що в цей термін не включається час дії воєнного стану в Україні або карантину.

читайте такожЗеленський різко відповів на петицію дозволити чоловікам виїзд за кордон під час війни

Нагадаємо, співробітники Держприкордонслужби оновили правила виїзду військовозобов'язаним чоловікам за межі України. Держприкордонслужба має право скасовувати дозвіл на виїзд у разі низки порушень з боку водіїв. Також там розповіли, хто з чоловіків має право виїхати з країни під час воєнного стану.

Воєнний стан в Україні

Нагадаємо, раніше, 22 травня, Верховна Рада підтримала законопроект про продовження загальної військової мобілізації на території України. До ЗСУ призиватимуть ще 90 днів – до 23 серпня.

Рішення підтримали 300 народних депутатів. Також в країні ще на 3 місяці продовжили воєнний стан. "За" проголосували 320 парламентаріїв.

Загальна військова мобілізація триватиме ще 90 днів – вона діятиме до 23 серпня 2022 року. Проголосували за рішення 300 народних обранців.

Крім того, Верховна Рада продовжила воєнний стан, який триває з 05:30 25 травня ще на 3 місяці – до 23 серпня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти