Удар з Білорусі та десант в тил України: експерт оцінив найгірший сценарій атаки РФ

14 листопада 2021, 01:16
Військової агресії РФ варто боятися Україні і Грузії, вважає Микола Белесков.
армія, військові, солдати, війська, рф, Росія
/ Facebook/mod.mil.rus

Активне переміщення військ і навчання з Білоруссю демонструють гнучкі інструменти тиску РФ на Захід.

Всі ці сили можуть бути використані проти України, пише головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Микола Бєлєсков в матеріалі на Апостроф.

"Тому наші військові повинні розробляти план дій, виходячи з гіршого сценарію. Але, за моїми оцінками, росіяни вирішили зараз пограти м'язами", - вважає експерт.

Він вказав, що літаки стратегічної авіації РФ можуть не тільки скидати бомби, але і бути носіями високоточної зброї, а також працювати, не заходячи в повітряний простір України.

"Десантники можуть бути використані в тилу української оборони - росіяни це називають "активним тилом", коли бойові дії ведуться не тільки по фронту, а й переносяться в глибину за допомогою, в тому числі, десантників", - пояснив аналітик.

Він упевнений в тому, що військових моментів демонстрації сили РФ варто боятися саме Україні та Грузії, які знаходяться за межами американської "парасольки безпеки".

"Але для України теж поки немає загрози з Білорусі. Коли буде створено потужно наземно угруповання, тоді ми опинимося в складній оперативній конфігурації. Але якщо Росія заведе потужне військове угруповання в Білорусь, то це буде порушення неформальних домовленостей з НАТО з приводу того, що Альянс не нарощує велике угруповання в Центральній і Східній Європі, але і Росія не створює угруповання в Білорусі. У цьому сенсі ситуація поки грає на нашу користь", - додав Бєлєсков.

читайте такожПутін відхрестився від Мінських угод і відповів на питання про плани вторгнення в Україну

Раніше The Washington Post опублікувала матеріал, в якому йшлося про те, що зафіксували перекидання військ Росії до кордонів України. Передислокацію військових підрозділів встановили після завершення російсько-білоруських військових навчань.

В Міністерстві оборони України спростували відомості про концентрацію російських військ біля українських кордонів. Як уточнили у відомстві, пересування військових підрозділів пов'язане з плановими заходами противника, які пов'язані із завершенням навчань.

Журналісти Politico опублікували супутникові знімки, на яких можна побачити військову техніку РФ і персонал біля українських кордонів. Фотознімки були зроблені в Смоленській області, що межує з Білоруссю. Втім, американці вважають, що фотографії вказують на нарощування військ біля кордонів України.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти