"Темна і дика країна": РФ повинна понести показове покарання – Данілов

9 жовтня 2023, 20:51
318
Видно системну спробу переписати принципи світового існування, впевнений секретар РНБО.
Данілов, Росія
Олексій Данілов нагадав про відповідальність РФ за розв'язування війни / Колаж: Главред, фото: РНБО, УНІАН

Терористична атака на Ізраїль не була випадковістю, а вона стала логічним продовженням війни, оголошеної авторитаризмом системі, створеній Заходом, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Трагедія Ізраїлю допомагає світу нарешті зрозуміти, з чим він зіткнувся, і по-новому оцінити роль і значення України в її боротьбі проти Росії", - пише він у колонці на Українській правді.

Секретар РНБО впевнений: те, що раніше могло здатися як прояв локальної агресії і регіонального конфлікту в разі української війни, зараз виглядає як системна спроба переписати принципи світового існування.

відео дня

"Росія, що внаслідок властивої їй темності та дикості стала фронтменом країн, які прагнуть авторитарного реваншу, має понести показове покарання й отримати таку поразку, яка б стала надійним запобіжником для інших охочих кинути виклик демократії", - говорить український чиновник.

Він упевнений, що події 7 жовтня повинні каталізувати процеси прискорення прийняття рішень надання Україні ресурсів, необхідних для перемоги, в іншому випадку війни і штучно розгорілися конфлікти будуть поширюватися зі швидкістю лісової пожежі до тих пір, поки світ не зануриться в морок Третьої світової.

"Боротьба стає не з метою захистити одну країну, інтересами якої при певних обставинах можна і пожертвувати, а боротьба розгортається за власне виживання Заходу як проєкту, якому кинутий виклик", - додав Данілов.

Раніше Данілов пояснив, коли Кремль може завдати удару. РФ продовжує ігнорувати норми міжнародного права, і порушує закони, нагадав секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше Данілов різко розніс ядерні загрози Росії. Агресор Росія в розпачі і не знає, що робити – Москві нічого не залишається, крім демонстрації подібної риторики, сказав Олексій Данілов.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти