Світан пояснив, чи зможуть ЗСУ без західних літаків вийти на кордони 1991-го

17 липня 2023, 01:35
Як каже Роман Світан, якщо ЗСУ не отримають бойові літаки, то україно-російська війна може ще затягнутися на довгі роки.
Світан, F-16
Успіх контрнаступу ЗСУ залежить від поставок західних літаків - Світан / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, Вікіпедія

Якщо бойові літаки від західних союзників надійдуть до ЗСУ невчасно, то в нинішньому році в української армії вийти не вийде на кордони 1991 року. Про це заявив відомий військовий експерт і полковник запасу Роман Світан в інтерв'ю Главреду.

"Це однозначно посильне для нас завдання, все залежить від наявності літаків і їх відсутності. Якщо літаки прийдуть на початку осені, у вересні-жовтні, то це посильне завдання вже в цьому році. Ми можемо цього року вийти на кордони 1991 року, а далі зачищати залишки банд, які будуть в Україні. З цим провозитися можна ще рік. Але вихід на державний кордон можливий вже в цьому році", – сказав він.

Як каже Світан, якщо ЗСУ не отримають бойові літаки, то україно-російська війна може ще затягнутися на довгі роки.

відео дня

"Якщо літаків не буде, або вони прийдуть наступного року, значить, нас чекає ще літня кампанія 2024 року, яку можна буде завершити аж наступного року, до осені. Реально без літаків ми з Росією можемо ще років 10 готуватися один до одного: вони до нас, а ми до них. Тому без повного комплекту озброєнь, які повинні бути для ведення бойових дій, ця кампанія може взагалі ніколи не закінчитися. А у нас немає, як мінімум, двох складових – літаків і балістичних ракет великої дальності", – сказав він.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м.Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, що пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Замороження конфлікту в Україні

Війна Росії проти України може перетворитися на заморожений конфлікт через виснаження сил, можливостей і підтримки та уваги з боку західних країн, заявив прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала. За його словами, сценарій буде виснажливим у довгостроковій перспективі.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що Росія всіма силами намагається заморозити війну в Україні і використовує для цього різні пацифістські організації.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що війна в Україні не може тривати роками, адже військовий потенціал Москви послаблюється, а Києва - посилюється. При цьому він акцентував увагу на тому, що ресурс Росії скорочується. Ворог використав свої можливості і в умовах санкцій зіткнеться з проблемами у виробництві озброєнь.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти