Путінську армію відсунули від Харкова на 40 км, артобстріли місту не загрожують - Арестович

5 травня 2022, 07:10
ЗСУ вибили окупантів зі Старого Салтова. Тепер підрозділи, що бомбили місто з артилерії, Градів і Смерчів, не зможуть більше завдати шкоди мирним жителям.
Харків
Ворожа "арта" тепер вже не дістає до Харкова / Фото соцмережі

Захисники України відсунули від Харкова російську артилерію, яка обстрілювала місто. З нової дистанції ворожа "арта" вже не дістає до Харкова.

Про це розповів радник глави Офісу президента і військовий експерт Олексій Арестович в інтерв'ю Фейгін Live.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко уточнив, що в Харківській області українські військові вибили окупантів із селища Старий Салтів у Вовчанському районі. Загарбники обстрілювали Харків з артилерії та реактивних систем залпового вогню.

відео дня

"ЗСУ вибили окупантів зі Старого Салтова під Харковом. Що це означає для Харкова: а те, що підрозділи орків, які бомбили з артилерії, Градів і Смерчів мій Харків, відкинуто від міста на понад 40 км і не зможуть більше завдати його мирним жителям шкоди", - написав Геращенко в Telegram.

Також, за його словами, українські захисники встановили контроль над переправою через водний масив.

Радник глави МВС опублікував карту, що демонструє ворожу "лінію вогню" від Старого Салтова до Київського району Харкова - відстань у 31,7 кілометра.

Путінську армію відсунули від Харкова на 40 км, артобстріли місту не загрожують - Арестович
t.me/Pravda_Gerashchenko

Зазначимо, вдень 4 травня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синьогубов поінформував, що біля Старого Салтова і населених пунктів поблизу тривають бої.

Чиновник додав, що на території області ворог намагається йти в наступ і обстрілює з артилерії позиції ЗСУ, а також Київський район міста Харків.

Як повідомляв Главред, найближчими днями російські окупанти можуть збільшити інтенсивність боїв. Активний наступ слід очікувати на Криворізькому, Запорізькому напрямках й напрямку в зону ООС. Про це розповів радник глави Офісу президента і військовий експерт Олексій Арестович. За його словами, ймовірність ескалації бойових дій існує у зв'язку з наближенням Дня перемоги 9 травня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти