Окупанти стягнули сотні танків для наступу на Куп'янськ: у ЗСУ попередили про загрози

19 лютого 2024, 16:55
На ділянці Куп'янського напрямку йдеться про 42 тисячі російських військових, які готові до наступу.
Окупанти стягнули сотні танків для наступу на Куп'янськ: у ЗСУ попередили про загрози
Ситуація на Куп'янському напрямку загострюється / колаж: Главред, фото: Командування Об'єданих Сил ЗСУ, скріншот: deepstatemap

Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш відреагував на інформацію, яка з'явилась у виданні Forbes, що нібито Росія планує масштабний наступ на Куп'янськ, стягуючи туди 500 танків та сотні одиниць іншої техніки.

"Насправді цей ресурс зберігається там досить давно. Про цю кількість я ще казав на початку осені 2023 року. Загальна кількість на Лимано-Куп'янському напрямку на той момент складала 110 тисяч окупантів", - сказав Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За його словами, якщо взяти лише ділянку Куп'янського напрямку, то йдеться про 42 тисячі російських військових.

відео дня

"Варто розуміти, що не всі 42 тисячі беруть участь безпосередньо у бойових діях. Це і підрозділи обслуговування, це рембати, це зв'язківці, кухарі, логісти, інженери. Тобто це велика кількість людей, яка загалом присутня на цьому напрямку. Якщо грубо так сказати, то десь приблизно третина - це саме бойовий чисельний склад, який бере участь на першій лінії оборони", - пояснив представник ЗСУ.

Крім того, як розповів Євлаш, на цьому напрямку є і різного типу озброєння: 500 танків, понад 650 бойових броньованих машин, 430 артилерійських систем та ще понад 150 РСЗВ. Однак, за його словами, не все озброєння ворога знаходяться у належному стані.

"Окрім того, що наші хлопці використовують озброєння, яке максимально потужно дозволяє завдавати противнику вогневого ураження. Так, звичайно, що цю кількість не можна недооцінювати. Воно звичайно що є, їде і стріляє. Але варто пам'ятати, що правильне використання, застосування військ, тактики, технологій, інновацій, в тому числі БПЛА та завдяки мужності та героїзму наших захисників вдається стримувати цю велику армаду противника протягом дуже великого проміжку часу", - зазначив Євлаш.

Ситуація на Куп'янському напрямку

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ під Куп'янськом. Президент і командир бригади обговорили окремо забезпечення підрозділів технікою, боєприпасами та інші актуальні потреби військових.

Олександр Сирський повідомив про важливе рішення на Куп'янському напрямку. Він зазначив, що російське військово-політичне командування продовжує перекидати на Куп'янський напрямок резервні підрозділи для наступу.

Аналітики ISW повідомили, що росіяни захопили село на Харківщині та мають успіх в районі Куп'янська. Представник українських сил на Лиманському напрямку повідомив про те, що окупанти ведуть наступ піхотою з підтримкою бронетехніки.

В РНБО попередили про загрози на Куп'янському напрямку. Лейтенант ЗСУ Андрій Коваленко повідомив, що Росія дійсно концентрує значні військові сили в районі Куп'янська. Він також наголосив, що Захід має зрозуміти серйозність ситуації на фронті.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти