Єрмак розповів про терміни економічного розтрощення Росії

15 квітня 2022, 23:20
За його словами, ембарго щодо танкерної нафти з Росії може бути введено швидше.
Андрій Єрмак
Андрій Єрмак / Офіс президента

Ембарго щодо російської нафта, яка доставляється танкерами, може бути введено швидше.

Як написав у Telegram глава Офісу президента України Андрій Єрмак, це дозволить Україні стати ближче до мети економічно розтрощити Росію.

"Американські ЗМІ вже розкрили певні деталі, що один з варіантів - це ембарго, яке розділить трубопровідну і танкерну нафту", - написав глава ОП.

За його словами, ембарго щодо танкерної нафти з Росії може бути введено швидше. Потім під заборону потраплять і поставки по трубопроводах.

"Ми зараз стаємо все ближче до мети економічно розтрощити Росію, і забрати у Кремля ресурси для продовження війни", - підкреслив Єрмак.

Він додав, що Україна в цьому напрямку працює з українськими та міжнародними експертами, а також із західними партнерами.

читайте такожБайден прийняв жорстке рішення про заборону на імпорт нафти, газу і вугілля з РФ

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Європейський Союз може зупинити війну Росії проти України, якщо введе заборона на купівлю російських газу і нафти.

Таке рішення призведе до того, що у Москви не буде грошей на фінансування військової агресії. Ембарго змушені будуть сплатити і європейці, проте витрати не стануть критичними. Про це заявив економіст, професор економіки паризької школи політичних наук Сергій Гурієв.

За словами глав МЗС Нідерландів і Литви, вони відкриті для пошуку способів боротьби з російською нафтою, щоб Росія припинила обстріли українських міст.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти