"Було страшно": град розміром з куряче яйце наробив біди під Києвом

26 червня 2021, 21:21оновлено 26 червня 2021, 22:04
Крижані "камені" знищували все навколо.

Під Києвом випав величезний град завбільшки з куряче яйце, і після подібного "подарунка з небес" залила сильна злива. Такі градини засипали прибудинкові ділянки в Білогородці Київської області.

Крижані "камені" 26 червня показала Тетяна Каменська у своєму Facebook.

Співробітник Національної академії статистики, обліку та аудиту також зізналася, що коли такий град почав рясно падати з неба, їй стало дійсно страшно.

"За свої 55+ мені ще не доводилося бачити таку стихію. Спочатку з неба впала градина! Ми її навіть встигли розглянути. Як ніби заморожена в спеціальній формі, ідеальний, симетричний, квітковий малюнок з хрестом посередині. А потім їх посипалося стільки!!!",- пише жінка.

Також вона опублікувала фото і відео зі свого двору біля будинку, який засипав град.

Жінка додала, що були побоювання про те, що град зможе пробити перекриття на терасі, а після нього ще й пішла злива, і тепер "море крижаної води у дворі".

У мережі в коментарях люди вражаються такому величезному граду, і відзначають, що якщо потрапити під падаючі крижини з неба подібного розміру, то це може закінчитися досить плачевно.

Крім того, в соцмережах публікують і наслідки граду. Розбиті машини, і навіть урожай знищений, кажуть жителі Київської області.

читайте такожУкраїну накриє рекордна за 30 років спека: синоптики попередили про небезпеку

"О боже, Він же може і вбити...", "Звичайно у природи немає поганої погоди, але я б вважав за краще такий уникнути. Дуже сподіваюся, що шкода мінімальна. Це не град, а ГРАД", - пишуть в мережі.

Негода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • В окупованому Росією Крим раніше оголошували режим надзвичайної ситуації. На півострові сталася повінь. Найбільше постраждали Ялта і Керч – там за 24 години випала двомісячна норма опадів.
  • У Керчі через паводки затопило 10-тисячний стадіон 50-річчя жовтня, який був головною спортивною ареною міста.
  • В Ялті місцевим жителям забороняли виходити з дому і купатися в морі. Водопостачання в місті також було тимчасово відключено.
  • На Буковині через зливи були затоплені десятки сіл і населених пунктів. У ряді сіл підтопило людям хати, домашнє господарство і позривало шматки дороги. Деякі села і зовсім стали більше схожими на Венецію.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти