ЗСУ контролюють п'яту частину Бахмута - колишній боєць "Айдару"

ЗСУ контролюють п'яту частину Бахмута / колаж фото Українська Добровольча армія, 59 ОМПБр Якова Гандзюка

Євген Дикий заявив, що в Бахмут потрібно відправити підкріплення або українські військові будуть змушені вийти з міста.

Українські військові роблять все, щоб не дати окупантам захопити Бахмут Донецької області. Однак російські окупанти продовжують штурмувати позиції наших захисників. Зараз під контролем ЗСУ знаходиться лише п'ята частина Бахмута - 20-25% міста. Про це заявив колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV.

"На сьогодні ворог контролює три чверті Бахмута. Десь остання чверть або навіть одна п'ята залишаються під контролем наших сил. Це саме західна околиця міста", - сказав Дикий.

Водночас він зазначив, що ЗСУ закріпилися в районі висотної забудови. Але в Бахмуті тривають дуже важкі бої, коли воює безпосередньо українська піхота з піхотою ворога.

"Ситуація там, звичайно, вкрай важка, бої страшні. Там гіршого типу бої, які можуть бути - це близький контактний бій, коли піхота на піхоту ... Реально доходило до того, що навіть закидали вікна гранатами один одному, коли один під'їзд, наприклад, був наш, а інший - [нецензурно] (росіян)", - сказав військовий.

Він акцентував на тому, що довго продовжитися не зможе ситуація, яка є зараз. Адже ще 2 місяці тому йому здавалось, що більше тижня утримати Бахмут не вийде.

Дикий не виключає, що українські військові будуть змушені відійти на наступну лінію оборони. Водночас він розуміє, що в Бахмут потрібно відправити підкріплення і спробувати піти в контрнаступ, щоб відсунути ворога мінімум від однієї з трас.

"Там в першу чергу бій йде за логістику, саме за можливість підвозити туди БК, воду, їжу, вивозити поранених і т.д. тобто або треба [нецензурно] (росіян), швидше за все в районі Часів Яру, істотно посунути, або треба відходити", - сказав Дикий.

Ситуація в Бахмуті

Раніше повідомлялося, що в ході засідання Ставки верховного Головнокомандувача розглянули питання про ймовірний вихід українських військових з Бахмута. Військове керівництво країни переконане, що Україні слід продовжувати оборону і посилювати позиції захисників, щоб ворог не зміг "взяти" місто.

Військовий експерт Олег Жданов сказав, що окупаційна армія Росії досягла часткового успіху в боях за Бахмут. Ситуація критична, є загроза оточення. На думку Жданова, командування ЗСУ може прийняти рішення про вихід з міста.

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк підкреслив, що сили оборони України поки не виходять з Бахмута. Російські окупанти підірвали міст, по якому йшло належне забезпечення ЗСУ, але існують і інші маршрути. У місті тривають інтенсивні вуличні бойові дії.

Інші новини:

Новини заразКонтакти