"Важлива правильна схема розміну": як операція на Курщині вплине на переговори з РФ

Марат Гельман вважає, що поки крах режиму Путіна малоймовірний / Колаж: Главред, фото: Facebook Марат Гельман, ОП, сайт Кремля

Тепер Києву та Москві є про що говорити в рамках реальних переговорів, вважає Марат Гельман.

Російський політтехнолог, галерист Марат Гельман розповів, як операція ЗСУ в Курській області може вплинути на переговори між Україною та країною-агресором Росією.

За його словами, дуже важливо, щоб спрацювала правильна схема обміну.

"Наразі важливо, щоб Україна витримала удар у відповідь, а на переговорах, коли Зеленський сяде за стіл із Путіним, спрацювала правильна схема розміну: Росія йде з українських, а Україна залишає російські території. Ось це зараз найголовніше", - сказав Гельман в інтерв'ю Главреду.

Політтехнолог додав, що тепер Києву та Москві є про що говорити в рамках реальних переговорів.

Водночас, на його думку, поки що рано говорити про крах режиму Путіна.

"Ми будемо працювати над тим, щоб ситуація в Курській області стала початком кінця режиму Путіна. Будемо сподіватися і вірити. Але поки про це говорити, напевно, рано", - зазначив Гельман.

Дивіться інтерв'ю Главреду російського політтехнолога Марата Гельмана:

Хто такий Марат Гельман

Марат Гельман - російський політтехнолог, публіцист, галерист, колекціонер і арт-менеджер. Колишній директор Пермського музей сучасного мистецтва PERMM. У період з червня 2002 по лютий 2004 року був заступником генерального директора Першого каналу. Один з творців Фонду ефективної політики.

Керівник Європейського культурного центру Чорногорії.

Переговори Росії та України - останні новини

Президент України Володимир Зеленський заявив, що світ має чинити тиск на країну-агресора Росію, щоб посадити її за стіл переговорів і розглянути можливість припинення війни.

В Офісі президента пояснили, що Україна готова до перемовин із Росією, однак у цьому процесі всі залучені сторони мають дотримуватися міжнародного права та поваги до територіальної цілісності країни, щодо якої ведеться агресія.

Політолог Олександр Морозов заявив, що умов для переговорів між Україною та Росією зараз немає. Обговорення перспектив таких переговорів, яке триває вже кілька місяців, зайшло в глухий кут.

До кінця 2024 року прямих переговорів між Росією та Україною не буде. Про це заявив військовий та політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. За його словами, наразі немає передумов для прямих переговорів між Києвом та Москвою.

Інші новини:

Новини заразКонтакти