Україна має право бити по РФ зброєю свого виробництва - Данілов

За словами Данилова, у ЗСУ є певні досягнення в плані ударів по РФ / колаж Главред, фото УНІАН

Україна не має жодних заборон на використання зброї, розробленої власним ВПК, для нанесення ударів по РФ, заявив Олексій Данілов.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не має жодних заборон на використання зброї, розробленої українським військово-промисловим комплексом ‒ для нанесення ударів по території країни-агресора РФ. Свою заяву він зробив в ефірі єдиного телемарафону.

"У нас є домовленості з партнерами, що ми не використовуємо їх зброю для ударів по території РФ, щоб їх не звинувачували в причетності до війни, яку розв'язала РФ, але це не поширюється на зброю, яку виробляє наш ВПК", — сказав він.

За словами Данилова, у ЗСУ є певні досягнення на цій ниві ‒ але не все можна розповідати.

"Мова повинна йти ще й про якість. Вони повинні не тільки пересуватися, але і бути у відповідному місці, у відповідний час і зробити те, що вони повинні зробити і те, що вони періодично роблять", — сказав він.

"Бавовна" в Москві

Нагадаємо, що вночі 1 серпня, у столиці РФ прогриміли вибухи, дрони атакували бізнес-центр Москва-Сіті. Один з дронів знову потрапив в бізнес-центр. На 21 поверсі вежі IQ-кварталу Москва-Сіті знаходиться Міністерство економічного розвитку РФ.

Відомо, що раніше Москву атакували дрони, прогримів вибух у 50-поверховій будівлі. Постраждалих нібито немає, пожежі не було. При цьому вежа "IQ-кварталу" в "Москва-Сіті" евакуйована після "бавовни".

У Головному управлінні розвідки Міноборони, коментуючи удари БПЛА по Москві, заявили, що росіянам слід звикати до нової реальності, коли війна переноситься вже на територію РФ. Подібні події-результат розв'язаних бойових дій проти України.

Інші новини:

Новини заразКонтакти