РФ обрала дві цілі на сході: генерал ЗСУ назвав напрямок ворожого штурму

ЗСУ відбивають ворожі атаки на Таврійському напрямку / Колаж: Главред, Фото: t.me/otarnavskiy

Окупанти атакують піхотою, майже не застосовуючи бронетехніку, повідомив Олександр Тарнавський.

Незважаючи на те, що за останню добу російські окупанти не застосовували авіаудари на Таврійському напрямку, загарбники завдали три ракетні удари з ЗРК С-300 по Донеччині та продовжують активно застосовувати артилерію, повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

За його словами, штурмові та наступальні дії противник акцентує на Авдіївці та Новомихайлівці. Переважно ворог атакує піхотою, майже не застосовуючи бронетехніку, написав він у Telegram.

"Загалом, в операційній зоні ОСУВ "Таврія" ворог провів 49 бойових зіткнень та здійснив 592 артобстріли. Одна невдала спроба ворога поліпшити тактичне положення була південніше Золотої ниви, а на Запоріжжі їх було три - західніше Вербового", - зазначив Тарнавський.

Подробиці боїв на Таврійському напрямку

У свою чергу спікер Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун уточнив в ефірі інформаційного марафону, що раніше росіяни тиждень активно використовували авіацію.

За словами спікера, є багато причин, чому окупанти зменшили активність авіації. Серед них можливе обслуговування літаків, проблеми з доставкою боєприпасів або погода.

Штупун додав, що росіяни акцентують штурмові дії на Авдіївці та Новомихайлівці.

Війна в Україні

Раніше повідомлялося про те, що ЗСУ захопили позиції РФ під Авдіївкою. Вдалими діями відзначилася президентська бригада імені гетьмана Богдана Хмельницького.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни розкрили, що російські війська в складних погодних умовах посилюють наступ - хочуть прорватися вперед і отримати нові позиції до президентських виборів в Росії.

Крім іншого, російська окупаційна армія посилила артилерійські обстріли, намагаючись зруйнувати ланцюги постачання ЗСУ. Ветеран російсько-української війни, майор запасу НГУ Олексій Гетьман розповів про посилення наступу російських окупантів на Авдіївському напрямку, для ЗСУ існує загроза.

Інші новини:

Новини заразКонтакти