Путін націлився в Україні на три великі міста-Bloomberg

Солдати російської армії / Reuters

Ймовірні атаки росіян, пишуть журналісти, і жертви серед мирного населення України, активізують підтримку країнами Заходу санкцій проти Росії.

Російська Федерація найближчим часом планує захопити три великих українських міста (Харків, Херсон, Одеса), крім столиці України. Про це написала відомий журналіст і штатний репортер агентства Bloomberg в Білому домі Дженніфер Джейкобс на своїй сторінці в сервісі мікроблогів Twitter.

За її словами, можливе військове вторгнення і кібератаки в цих містах.

"Сенсація - розвіддані США показують, що російське вторгнення в Україну потенційно може бути націлене на кілька міст за межами столиці Києва - Харків на північному сході і Одеса і Херсон на півдні можуть піддатися військовим і кібератакам, повідомляють мені джерела і Альберто Нарделлі (позаштатний кореспондент Bloomberg в Європі - Главред)", — написала вона.

У своїй статті для Bloomberg журналісти посилаються на слова трьох офіційних осіб, нібито допущених до потрібної інформації. Вони заявили, що точка зору США частково сформована докладним розумінням типів російських сил і засобів, які в даний час знаходяться поблизу України, а також того, як вони можуть діяти.

Масовані атаки і величезні жертви серед цивільного населення, до яких вони, ймовірно, приведуть, активізують підтримку Заходом санкцій проти Росії, а також шокують людей в Росії, багато з яких все ще не розірвали свої зв'язки з Україною,

Читати такожНищівні санкції: США вдарять по банках РФ у разі вторгнення в Україну-Reuters

Загроза вторгнення РФ

Новини заразКонтакти