Сподобався досвід РФ: експерт пояснив, навіщо влада пообіцяла роздати по тисячі гривень за вакцинацію

Зеленський пообіцяв по тисячі гривень українцям, які зроблять по два щеплення від COVID-19 / УНІАН

Влада переслідує одну важливу мету - мотивувати якомога більше українців встановити додаток "Дія".

Тисяча гривень, яку президент України Володимир Зеленський пообіцяв видати українцям, які зроблять два щеплення від коронавірусу, покликана мотивувати якомога більше громадян встановити додаток Дія.

Для влади це важливо тому, що вона всерйоз думає про запровадження електронного голосування в Україні. Таку думку в коментарі Главреду озвучив політичний і економічний експерт Тарас Загородній.

Він нагадав про досвід електронного голосування в Російській Федерації.

"Там на округах відразу "виносили" опозиційні партії, тому що за якимось дивовижним збігом обставин, а точніше за рахунок "електронного голосування", яке легко можна підробити, партія від влади легко набирала голоси. Зеленський прекрасно розуміє, що лише молодь за нього ще й може проголосувати», - сказав Загородній.

При цьому, на думку експерта, влада створює проблему.

"Адже влада не подумала про українців, у яких все ще немає смартфонів, а це, вибачте, велика частина населення країни. Влада все вимірює мірками Києва і міст-мільйонників, де населення в основному може собі дозволити смартфони. Інша ж частина країни живе в іншій реальності, зокрема, у багатьох досі кнопкові телефони і немає нормального Інтернету. Як у цьому випадку влада забезпечуватиме виконання своєї обіцянки? Вона даватиме цю тисячу грошима? Але якщо так, то вона створює нерівноцінний доступ, адже одним вона віддасть грошима, а іншим – якимись купонами через "Дію",-зазначив Загордний.

Читати також"Вовина тисяча" згорить через чотири місяці: нардеп розповів, як витратити бонус за вакцинаціюВ цілому, на думку експерта, задумка з видачею бонусу за вакцинацію правильна, але виконання таке, що ця ідея викличе ще більше відторгнення влади.

"Зелені" просто не думають, коли щось роблять. Вони намагаються хайпонути, видати щось яскраве, але, як це буде працювати на практиці, вони не замислюються. Тому ідея з "Вовиною тисячею", думаю, закінчиться так само, як й інші "блискучі" ініціативи влади", - резюмував він.

Як повідомляв Главред, президент Володимир Зеленський заявив про те, що незабаром кожен українець, який отримав дві вакцини від COVID-19, зможе отримати тисячу гривень. Але це будуть не готівкові гроші, а своєрідний депозит, який можна буде витратити на певний перелік послуг.

У своєму зверненні глава держави підкреслив, що отримані гроші можна буде витратити на спорт, подорожі та відвідування культурних установ.

17 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що тисячу гривень за вакцинацію від COVID-19 українцям нараховуватимуть на віртуальні платіжні картки виключно через державний додаток Дія.

Читайте також:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти