По всій Україні повітряна тривога: РФ атакувала "Шахедами", злетів МіГ

РФ атакувала Україну шахедами / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, МО РФ, скріншот

В областях уже було чутно вибухи, працює українська ППО.

Російські окупанти атакували Україну "Шахедами". По всій країні пролунав сигнал повітряної тривоги через зліт ворожого МіГа. Про це повідомляють Повітряні сили України.

Окупанти запустили "Шахеди". Вони залетіли в Сумську область і летіли в напрямку Чернігівської області. У цей момент у Шостці лунала серія потужних вибухів. Місцеві моніторингові канали повідомляли про роботу ППО.

РФ атакувала Україну шахедами / фото: скріншот

Пізніше стало відомо про активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку. Також у повітря піднявся російський МіГ-31К.

РФ атакувала Україну шахедами / фото: скріншот

Росіяни атакували Україну не лише дронами, а й ракетою. Вона залетіла в Сумську область і рухалася на захід у напрямку Прилуцького району Чернігівської області. Після чого вона знову розвернулася і полетіла через Шостку в бік Глухова.

РФ атакувала Україну шахедами / фото: скріншот

Що таке дрон Shahed

Літак-снаряд іранського виробництва із заявленою дальністю польоту до 2000 км. (за іншими даними 1000 км.). Іранські дрони, під назвою "Герань-2", широко використовуються під час ударів російських окупантів по мирних містах України. За деякими даними у 2023 році РФ почала застосовувати версію дрона власного виробництва, пише Вікіпедія.

Удари РФ по Україні - останні новини за темою

Нагадаємо, раніше Росія вдарила по Україні ракетами і дронами. Основним напрямком, у якому цілилися російські загарбники, було місто Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Як повідомлялося раніше, росіяни змінили свою тактику ударів, щоб завдати Україні якомога більшої шкоди: щоб максимізувати шкоду від цих ударів, окупанти зробили так, щоб ракети і дрони, які вони запускають, було важче виявити.

Раніше повідомлялося, що під час масованої атаки Росії на Україну 8 липня загинули десятки людей, ще десятки постраждали. Кількість загиблих і поранених постійно збільшувалася.

Інші новини:

Новини заразКонтакти