Дуже сильні руйнування, є загиблі та поранені: РФ вдарила по готелю в Кривому Розі

Росіяни вдарили балістикою по готелю в Кривому Розі / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, Telegram

Російські окупанти вдарили по готелю балістичною ракетою. Під завалами можуть бути люди.

У Кривому Розі прогриміли потужні вибухи. Повітряні сили попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння з Криму.

Згодом стало відомо, що окупанти вдарили по місту балістикою. Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул заявив, що з місця удару дуже погані новини.

"Новини погані, конкретика після відбою, все вже на місці. Рятувальні та медичні служби рятують людей", - написав він.

Місцеві Telegram-канали заявили, що росіяни вдарили балістичною ракетою прямо по будівлі готелю. Там серйозні руйнування. Уже відомо, що є багато загиблих і поранених, під завалами досі можуть бути люди. Повідомляється, що там було багато цивільних.

Удар по готелю в Кривому Розі фото: Telegram
Удар по готелю в Кривому Розі фото: Telegram
Удар по готелю в Кривому Розі фото: Telegram
Удар по готелю в Кривому Розі фото: Telegram
Удар по готелю в Кривому Розі фото: Telegram
Удар по готелю в Кривому Розі фото: Telegram

Пізніше Вілкул зазначив, що внаслідок ракетної атаки загинула щонайменше одна жінка, ще четверо людей поранені. Під завалами можуть бути ще 5 осіб.

"Рятувальна операція триває. Працюють усі екстрені, комунальні та медичні служби", - написав він.

Незабаром стало відомо, що з-під завалів дістали тіло ще однієї людини. Таким чином, кількість постраждалих збільшилася до двох. Під завалами можуть перебувати ще 4 людини.

Дивіться відео про ракетний удар по готелю в Кривому Розі:

Росіяни вдарили балістикою по готелю в Кривому Розі / фото: скріншот

Що таке балістична ракета?

Балістична ракета - різновид ракетної зброї. Більшу частину польоту здійснює некеровано балістичною траєкторією, на яку впливає лише аерогідродинамічний опір.

За відстанню застосування балістичні ракети поділяються на стратегічні й тактичні. Приблизний поділ ракет за дальністю польоту:

  • Балістична ракета малої дальності (250-1000 км).
  • Балістична ракета середньої дальності (1000-2500-4500 км).
  • Міжконтинентальна балістична ракета (4500-6000 км).

Міжконтинентальні ракети і ракети середньої дальності часто використовуються як стратегічні і оснащуються ядерними боєголовками. Їхньою перевагою перед літаками є малий час підльоту (менше ніж півгодини за міжконтинентальної дальності) і велика швидкість головної частини, що дуже ускладнює їхнє перехоплення навіть сучасною системою ПРО, пише Вікіпедія.

Що відомо про балістичні ракети КНДР / Інфографіка: Главред

Масштабна атака РФ по Україні 26 серпня - останні новини

Нагадаємо, вранці 26 серпня по всій Україні оголосили повітряну тривогу через можливість ракетного удару. Повітряні сили повідомили, що Росія підняла в небо 11 бомбардувальників Ту-95. Також у різних регіонах України зафіксували рух ворожих БПЛА.

Згодом в українському повітряному просторі з'явилися ракети. Вибухи прогриміли в багатьох областях України.

Як повідомляв Главред, 26 серпня під час масштабної повітряної тривоги в Києві прогриміла серія вибухів. У деяких районах столиці зникло світло.

Через масовану атаку дронами і ракетами по Україні виникли серйозні проблеми зі світлом у кількох містах. Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що в столиці спостерігаються перебої з електропостачанням і водопостачанням. Така сама ситуація - в Одесі та Кривому Розі.

Унаслідок атаки РФ у Луцьку пошкоджено житлову багатоповерхівку, розповів голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко. Постраждала одна людина.

Інші новини:

Новини заразКонтакти