"Треба зробити мертву зону": російський пропагандист хоче знищити Суми

Російський пропагандист запропонував знищити Суми / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, скріншот з відео

Пропагандист Сергій Міхєєв в сказі через те, що жителі прикордонного міста Суми нібито "живуть спокійно".

Російський пропагандист Сергій Міхєєв захотів повністю знищити прикордонні українські території. Зокрема йому дуже "муляє очі" місто Суми, яке окупанти так і не змогли захопити в перші тижні повномасштабного вторгнення. Відео зі скандальною заявою вже поширилося в Мережі.

Міхєєв наполягає на тому, що місто Суми має стати так званою "мертвою зоною", в якій взагалі "не повинно залишитися живих людей".

"Чому ми цяцькаємося з тією стороною кордону. Її треба перетворити в мертву зону. Там ніхто не повинен жити. Артилерія, авіація, ракети та інше. Місто Суми як би і все інше, не треба, щоб вони жили спокійно. Ми їх не чіпаємо. Прикордонне місто Суми живе спокійно, а чого живете спокійно", - сказав Міхєєв.

Варто зазначити, що "спокійним" він називає життя в умовах, коли прикордонні території щодня перебувають під російським обстрілом.

Дивіться відео зі скандальною заявою російського пропагандиста:

Російський пропагандист запропонував знищити Суми / фото: скріншот

Скандал з пропагандистом Красовським

Наприкінці жовтня 2022 року відомий російський пропагандист Антон Красовський публічно в ефірі російського телебачення закликав вбивати українських дітей. Він без ноток жарту в голосі сказав, що українських дітей потрібно "або топити, або спалювати".

Подібні висловлювання здивували навіть одну з головних пропагандисток РФ - главреда каналу RT Маргариту Симоньян. Вона назвала його висловлювання "дикими і огидними" та заявила, що припиняє співпрацю з Красовським. Втім, цього не сталося - його знову помітили в ефірі Russia Today.

СК Росії не знайшов складу злочину в закликах Красовського "топити і спалювати українських дітей".

Варто зазначити, що пропагандист Красовський вже не раз робив скандальні заяви, спрямовані проти України. Так, за місяць до широкомасштабного вторгнення РФ в Україну він відкрито погрожував вбивствами мирних українців. Путініст заявляв, що РФ не дозволить Україні вступити до НАТО, а її Конституцію спалять на Хрещатику.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти