Хто з чоловіків має право виїзду за кордон: прикордонник назвав категорії

Є категорії чоловіків, яким можна виїжджати за кордон, заявили в ДПСУ / колаж Главред, фото УНІАН і facebook.com/pg/DPSUkraine

Як каже офіцер ДПСУ Валерій Бойко, є категорії чоловіків, право на виїзд яких було затверджено постановою Кабінету міністрів №57.

В Україні в рамках воєнного стану були введено обмеження щодо виїзду військовозобов'язаних чоловіків у віці від 18 до 60 років. Однак воно не є абсолютним, заявив начальник відділу паспортної роботи Управління організації прикордонного контролю ДПСУ Валерій Бойко, повідомляє портал ТСН.

За його словами ‒ для того, щоб унормувати категорії, які мають право на виїзд за кордон, у правилах перетину державного кордону громадянами України, які були затверджені постановою Кабінету міністрів №57, були внесені відповідні зміни.

"З 22 лютого по сьогоднішній день в цю постанову було внесено 22 зміни і доповнення і визначені чіткі категорії громадян, які мають право виїзду, і умови їх виїзду", — розповів Бойко.

Яким чоловікам можна виїжджати за кордон:

Як каже Бойко, трохи пізніше також в список були включені водії, які здійснюють перевезення гуманітарних вантажів і водії транспортних засобів суб'єктів господарювання (і які мають ліцензію на міжнародні перевезення).

Мобілізація в Україні та виїзд за кордон

Жінки, які мають медичну або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік з 1 жовтня 2023 року. І, відповідно, вони отримають статус військовозобов'язаних громадян, для яких виїзд за кордон обмежений. Про це заявив член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента Зеленського в Раді Федір Веніславський.

Адвокат Ростислав Кравець пояснив, що на сьогоднішній день фактично за законом заборони виїзду чоловіків за кордон немає. Все відбувається "виключно в ручному режимі".

Зазначимо, у Верховній Раді не виключають, що в Україні можуть посилити мобілізацію, якщо країна-агресор Росія мобілізує кілька сотень тисяч чоловіків.

Інші новини по темі:

Новини заразКонтакти