"Капітулянти": у Зеленського жорстко рознесли китайсько-бразильський "мирний план"

Михайло Подоляк відповів на ініціативу КНР і Бразилії / Колаж: Главред, фото: Facebook/Lula, ua.depositphotos.com, Facebook/mpodolyak2

Китайсько-бразильська ініціатива має капітулянтський характер, підкреслив Михайло Подоляк.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував китайсько-бразильську ініціативу зі створення платформи "Друзі миру", заявлену як план із припинення війни в Україні.

"Вона ні на що не буде впливати. Немає ніяких "друзів миру". Це "друзі капітуляції". Вони пропонують ці всі "мирні ініціативи", які виключно базуються на концепції РФ. Тобто - давайте негайно припинимо війну, залишимо РФ на окупованих територіях і не дамо РФ програти війну...", - наголосив він в ефірі інформаційного телемарафону.

Представник ОП переконаний у тому, що китайсько-бразильська ініціатива має капітулянтський характер, і звернув увагу на те, що, згідно з Формулою миру президента Володимира Зеленського, "все чітко базується на міжнародному праві".

"Є виключно формула миру Зеленського, де все чітко базується на міжнародному праві. РФ не хоче ніякого миру, вона хоче припинення війни, але хоче отримати й оперативну паузу. Тому жодних мирних ініціатив, крім української, не може бути", - додав Подоляк.

Хто такий Михайло Подоляк

Український політичний діяч, політтехнолог, журналіст, радник глави Офісу президента Володимира Зеленського. З початком повномасштабного вторгнення в Україну, брав участь в українсько-російських переговорах, пише Вікіпедія. Один з ключових спікерів ОП.

Раніше спецпредставник уряду КНР з питань Євразії Лі Хуей заявив, що так званий "консенсус" Китаю та Бразилії - план із врегулювання війни в Україні- нібито здобув підтримку в понад 110 країнах світу.

Нагадаємо, президент Зеленський розкритикував позицію урядів Китаю і Бразилії щодо війни і заявив, що вона має досить "проросійський" вигляд, але це Китай не зупинило, і його представники нещодавно оголосили, що все ще сподівається на підтримку цієї ініціативи. Українська сторона почала грати на випередження і поширила документ із закликом не підтримувати китайський план.

Як повідомлялося раніше, у ЄС розкритикували підтримку Угорщиною китайського "мирного плану". Рішення Угорщини є унікальним для Європейського Союзу, однак інші члени навряд чи підуть таким самим шляхом.

/ Инфографика: Главред

Більше новин:

Новини заразКонтакти