Чи є загроза нового наступу окупантів на Харків: у ЗСУ відповіли

У ЗСУ кажуть, що загрози наступу РФ на Харків зараз немає / Колаж: Главред, фото: МО РФ, скріншот

Зараз війна триває в "онлайн-режимі". Приховано переміщати сили і засоби для обох сторін практично неможливо, сказав Володимир Фітьо.

Представник Сухопутних військ Володимир Фітьо заявив, що загрози нового наступу російських окупантів на Харків сьогодні немає. За його словами, на кордоні активно зводяться укріплення.

"Зараз війна триває в так званому онлайн-режимі. Створити приховані переміщення сил і засобів для обох сторін практично неможливо", - сказав Фітьо в ефірі каналу Еспресо.

Він зазначив, що на кордоні "є сили та засоби, проводиться інженерне обладнання кордону".

"Тому для харків'ян загрози з півночі немає", - стверджує представник ЗСУ.

Ситуація в Харківській області

Росія може атакувати в прикордонних районах Бєлгородської та Харківської областей найближчими тижнями. Атаку на Харківську область окупанти здійснять з метою відволікання українських військ від Куп'янського напрямку. Про це повідомив глава Генерального штабу Сил оборони Естонії і полковник Ееро Ребо.

Генерал армії України Микола Маломуж заявив, що у російських окупантів є плани щодо наступу на Харків, але вони стосуються віддаленої перспективи. Спочатку росіяни хочуть зайняти зручніші оперативні позиції - передусім, Куп'янськ, щоб не лише створити передумови для свого наступу, а й погіршити наші оборонні позиції Сил оборони України. А саме - витіснити ЗСУ на відкриту місцевість, у поля чи лісопосадки, потім задіяти бронетехніку та ракетні системи, а вже далі просуватися вглиб Харківщини.

27 січня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що російські окупанти відновили інтенсивність наступальних дій на Куп'янському напрямку. Важкі бої точаться в районі населених пунктів Синьківка і Табаївка.

Очільник ОВА не виключає, що росіяни можуть відновити ширший наступ на Харківську область, тож місцева влада та військові мають бути готові до будь-яких сценаріїв.

Інші новини:

Новини заразКонтакти