Чистки у Кабміні: 8 міністрів можуть залишитися без посад - ЗМІ

ЗМІ опублікували список претендентів "на виліт" з Кабміну / УНІАН

Деякі прізвища перебувають у списку «на виліт» вже багато місяців, тому не факт, що найближчим часом всі міністри залишаться без крісел.

Одразу вісім міністрів українського Кабміну опинилися під загрозою відставки. Вже на наступному пленарному засіданні Верховної Ради в лютому можуть полетіти міністерські голови. Нібито крісло захиталося навіть під прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Про це пише РБК-Україна.

За словами джерел видання, перестановки в Кабміні в основному стопоряться через відсутність кадрового резерву.

На фоні корупційних скандалів і відставок в уряді минулого тижня пішли чутки і про те, що навіть прем'єр-міністр Денис Шмигаль може залишитися без посади. Але співрозмовники видання запевняють, що про зміну глави Кабміну не йдеться.

РБК-Україна опублікувало список претендентів "на виліт":

Деякі прізвища перебувають у списку «на виліт» вже багато місяців, тому не факт, що найближчим часом всі міністри залишаться без крісел.

Зазначається, що частково ці перестановки пов'язані із загальним скороченням Кабміну і злиттям міністерств, а комусь довго не можуть знайти адекватного наступника.

Як повідомляв Главред, 23 січня президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію, яка поширилася в мережі щодо кадрових змін. Він також анонсував нові відставки.

24 січня заступник міністр оборони України В'ячеслав Шаповалов подав у відставку. Його прохання підтримав глава Міноборони Олексій Резніков.

Також вранці 24 січня на сайті президента був опублікований указ про відставку Кирила Тимошенка.

В той же день Кабмін ухвалив рішення про звільнення 5 голів ОВА (Сумської, Київської, Дніпропетровської, Херсонської та Запорізької областей), а також 4 заступників міністрів.

25 січня було звільнено директора департаменту закупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького, який фігурує в скандалі щодо закупівель продуктів для ЗСУ за завищеними цінами.

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти