Більше 20 HIMARS, M270 та MARS знищили вже як мінімум 50 військових складів військ РФ - Міноборони

Далекобійна артилерія допомагає ЗСУ бити війська РФ на полі бою / Колаж Бундесвер, DVIDSHUB Flickr, Вікіпедія

Україна відповіла на пропаганду Росії, яка постійно віщає про нібито "знищення" ракетних систем HIMARS.

Більше 20 одиниць далекобійних систем реактивного залпового вогню, серед яких передані Заходом HIMARS, M270 і MARS, в бойовому строю. Ракетні системи допомогли ЗСУ розтрощити як мінімум 50 військових складів російських окупантів. Ситуація, вочевидь, не сходиться з "інформацією" пропагандистів РФ, які віщають про, мовляв, "знищення HIMARS". Про це заявили в Міністерстві оборони України.

У пресслужбі Міноборони відзначили, що всупереч всім "заявам" російських пропагандистів, всі далекобійні ракетні системи, передані ЗСУ західним світом, в строю. У той же час знищено вже як мінімум 50 російських складів із озброєнням.

"20+ українських HIMARS&M270&MARS. Всі залишаються в строю. 50+ російських складів зі зброєю та боєприпасами. Вийшли з гри", - зазначили у військовому відомстві.

Повідомлення в Міністерстві супроводили картинкою з "хижо" усміхненим HIMARS.

Війна Росії проти України

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов раніше зробив заяву, згідно з якою Україна не піде на поступки Росії щодо територій.

Київ не хоче залишати війну на майбутнє. Українська держава прагнутиме до відновлення своєї територіальної цілісності в кордонах 1991 року.

Радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що розпочався четвертий етап війни Росії проти України. Він може тривати близько 2-3 місяців до зими. На думку Арестовича, просування сторін на полі бою не буде – очікується обмін ударами.

Президент Володимир Зеленський припустив ситуацію з можливим відновленням перемовин України та Росії.

Однак Москва в такому випадку повинна виконати умову Києва - вивести свої окупаційні війська з українських територій.

Дивіться відео Главред - Арестович розповів, скільки треба HIMARS, щоб зупинити Путіна

Інші новини:

Новини заразКонтакти