"Біомасу можна гнати й по болоту": експерт пояснив, чи зупинить тепла погода наступ РФ

Армія РФ використовує тактику повільного продавлювання фронту / Фото УНІАН , militaryarms.ru

Армія РФ менше залежить від погодних умов на відміну від українських військових.

Політичний та військовий експерт, колишній командир взводу батальйону "Айдар", директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий оцінив можливості російського наступу в умовах теплої погоди та наближення весни.

Відповідаючи на запитання, чи прив'язана армія країни-агресора РФ до погодних умов, експерт відповів: «Менше, ніж ми».

"Справа в тому, що при такій тактиці повільного продавлювання фронту (100 метрів за день, кілометр за тиждень), особливо під час ближнього бою біомасу можна гнати і по болоту" » - пояснив Дикий в інтерв'ю Главреду.

За його словами, українській стороні хотілося б іншого – класичних проривів ворожого фронту бронетехнікою, глибоких рейдів у тил ворога.

"І тут стан ґрунту важить набагато більше, тому що питання в тому, де проїжджає бронетехніка. Тому що якщо танк ув'язає – це вже серйозна проблема. Загалом якісь суттєві просування можливі лише після весни, коли все висохне», - резюмував Дикий.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін незабаром планує оголосити нову хвилю мобілізації. Як пише The New York Times, в РФ можуть мобілізувати ще сотні тисяч до 300 тисяч вже призваних.

Як повідомляв Главред, Україна зможе повернути ініціативу на полі бою у 2023 році за умови "достатньої та своєчасної підтримки Заходу". Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Інші новини:

Новини заразКонтакти