Агресори проводять примусову мобілізацію та готують провокації - Генштаб ЗСУ

17 квітня 2022, 20:37
Через брак людських ресурсів окупанти намагаються втягнути у війну місцевих жителів тимчасово захоплених територій, кажуть в українському Генштабі.
Агресори проводять примусову мобілізацію та готують провокації - Генштаб ЗСУ
Розбита російська техніка / Генштаб ЗСУ

Окупанти проводять примусову мобілізацію на захоплених територіях Харківської області, а також готують провокації у Василівці Запорізької області. Про це повідомляють представники пресслужби Генштабу ЗСУ в офіційному зведенні.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не робив.

На Сіверському напрямку зберігається ймовірність застосування противником диверсійно-розвідувальних груп і нанесення ракетних ударів з території РФ по військовій і цивільній інфраструктурі.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують частково блокувати Харків, намагаються атакувати підрозділи наших військ і об'єктів критичної інфраструктури.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог активізував бойові дії. РФ продовжує наносити ракетно-бомбові удари по Маріуполю, в тому числі із застосуванням стратегічних бомбардувальників "Ту-22М3". Окупанти намагалися здійснювати штурмові дії в районі морського порту заводу "Азовсталь".

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують зосереджувати зусилля на утриманні займаних позицій. У районі населеного пункту Василівка Запорізької області було зазначено, що війська РФ, ймовірно, для здійснення провокацій, замальовує букви Z на техніці і встановлює українські прапори.

Через брак людських ресурсів окупанти намагаються втягнути у війну місцевих жителів тимчасово захоплених територій - у місті Ізюм, що на Харківщині розпочато примусову мобілізацію чоловіків.

читайте такожУ Зеленського попередили про важкі бої і назвали напрямок головного удару РФ

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський спрогнозував терміни війни з РФ за звільнення раніше захоплених територій.

Глава держави підкреслив, що хотів би домогтися завершення війни з Росією дипломатичними зусиллями, при цьому не виключивши, що країна може воювати і 10 років, щоб забрати своє.

Зеленський підкреслив, що офіційний Київ не буде йти на серйозні поступки.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти