Росія зігнала весь свій флот до України - ЦОС

23 лютого 2022, 14:28
У Чорному та Азовському морях вже розгорнуто 46 бойових кораблів з усіх флотів РФ

Росія, армія, флот, Балтфлот, есмінець, наполегливий
Росія привела в готовність свій флот / mil.ru

Росія зігнала весь свій флот в Чорне і Азовське моря. Там вже розгорнуто 46 бойових кораблів з усіх флотів РФ. Вони знаходяться в повній бойовій готовності, йдеться в статті Центру оборонних стратегій.

Експерти стверджують, що в період з 13 по 19 лютого цього року під виглядом масштабних навчань Кремль організував фактичну морську блокаду Чорноморського узбережжя України. При цьому дані дії щодо резолюції ООН визнаються актом агресії. Але жорсткої реакції від українських партнерів і НАТО поки все ще немає.

Також наголошується, що в Середземному морі знаходиться безпрецедентна кількість російських сил, серед яких 17 бойових кораблів зі складу всіх чотирьох флотів РФ, у тому числі 2 ракетних крейсера і ще 7 ракетних кораблів різних типів, включаючи 2 ракетних підводних човнів.

За даними ЦГЗ, такого нарощування не відзначалося з часів розпаду СРСР. Навіть передбачено блокування потенційно можливої заходи багатоцільової авіаносної групи США в Східному Середземномор'ї.

Росія вводить війська на Донбас

Російський президент Володимир Путін 21 лютого підписав указ про визнання офіційною Москвою "ДНР"і " ЛНР". З ними підписані "договори про дружбу".

Після цього Росія почала вводити війська на окупований Донбас.

22 лютого російський парламент ратифікував "угоди" Росії і "ЛДНР". Їх підписав Путін. Росія, таким чином, офіційно визнала "державність ""ДНР"і " ЛНР".

Рада Федерації РФ надала президенту Володимиру Путіну право використовувати війська за кордоном для запуску військових підрозділів на окуповані райони Донбасу.

Україна готується оголосити надзвичайний стан на всій території країни, крім Донецької та Луганської областей, де вже діє такий режим.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти