Арестович назвав головну проблему Путіна на перемовинах щодо Донбасу

14 листопада 2020, 20:45
Україна наполягає на проведенні саміту лідерів Нормандського формату в грудні.
Путина
Україна повинна дізнатися про плани Путіна щодо Донбасу - Арестович / Reuters

Україна звертається до Росії і посередників з проханням про забезпечення організації зустрічі лідерів країн нормандського формату до 24 грудня. Київ має намір вирішити питання щодо обміну полоненими і з'ясувати, чи збирається Москва виконувати домовленості щодо Донбасу. Російські представники у ТКГ саботують угоди, які підписані президентом РФ Володимиром Путіним, і тим самим його підставляють.

Про це заявив спікер делегації Києва у Тристоронній контактній групі з питань врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі Олексій Арестович в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, українська сторона наполягає на зустрічі лідерів країн Нормандського формату до 24 грудня, щоб вирішити питання обміну полоненими і зрозуміти, чи має намір Росія виконувати домовленості щодо Донбасу.

"Путін повинен сказати, як ми будуємо міст - уздовж або впоперек. Тому що ніхто не знає, яка політична воля керівництва Росії, що вони намагаються робити надалі. І міжнародні партнери, і ми хочемо зрозуміти", - сказав радник делегації Києва у ТКГ.

Арестович вважає, що групи впливу в оточенні президента РФ Путіна, не виконуючи домовленості, під якими підписався російський глава держави, його підставляють. Зустріч у Нормандському форматі допоможе прояснити це питання.читайте такожКрах перемовин щодо Донбасу: Арестович пояснив, як Росія підставляє Путіна

"Потрібна зустріч. У мене повне особисте враження, що його підводить його власна вертикаль - і вони не виконують те, що він їм наказав, поставивши свій підпис під паризькими угодами", - підкреслив Олексій Арестович.

Переговори Росії та України щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти