StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Скільки кроків треба проходити щотижня, щоб продовжити життя на 3 роки: відповідь науковців

13 березня 2024, 12:34оновлено 21 березня, 14:27
Насправді не потрібно проходити по 10 тисяч кроків на день – виявилося, що достатньо буде навіть меншої кількості кроків, щоб підтримувати своє здоров’я.
Ходьба
Скільки потрібно ходити за день/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Упродовж тривалого часу вважалося, що для підтримання хорошої фізичної форми потрібно щодня проходити по 10 тисяч кроків – нібито саме така кількість руху допоможе добре почуватися, підтримувати своє здоров’я і швидше скидати зайву вагу. Проте нові дослідження показують, що навіть менша кількість пройдених кроків може допомогти продовжити життя людини майже на 3 роки.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Лише найуважніший знайде собаку за 9 секунд: надзвичайна оптична ілюзія

Лондонська школа економіки і медична страхова компанія Vitality ще у 2013 році розпочали дослідження, метою якого було знайти найкращі способи формування та підтримки звичок протягом усього життя, щоб залишатися у хорошій формі, пише Ladbible.

відео дня

Дослідження тривало вже понад десятиліття. Науковці вивчали, зокрема, як здорові звички можуть призвести до подовження тривалості життя. Вони у тому числі досліджували, як звички ходити впливають на загальний стан здоров’я. До дослідження залучили понад мільйон людей у Великій Британії та Південній Африці.

Експерти виявили, що близько третини населення Великої Британії є "неактивними", і це, за словами науковців, призводить до постійного зростання кількості людей, які страждають від хронічних захворювань.

Науковці стверджують, що для підтримання свого здоров’я не обов’язково ходити 10 тисяч кроків щодня, що часто відлякує людей і демотивує їх взагалі влаштовувати собі будь-які фізичні навантаження. Достатньо робити всього 5 тисяч кроків на день тричі на тиждень, тобто 15 тисяч кроків за тиждень.

Дослідження показало, що таким чином чоловіки можуть продовжити своє життя на 2,5 роки, а жінки – майже на 3 роки.

Але при цьому науковці наголошують, що якщо ви хочете принести своєму організму максимальну користь від руху, то, звісно, буде чудовою ідеєю ходити і по 10 тисяч кроків на день. Зазначається, що таким чином можна суттєво зменшити ризик виникнення різних захворювань.

Також зазначається, що починати такі активності ніколи не пізно.

"Послідовні кроки для досягнення здорової звички є ключовими, і ми бачимо з цих даних, що ніколи не пізно почати", – наголосив генеральний директор Vitality Невілл Куповіц.

Що відомо про LADbible Group Limited?

LADbible Group - британський цифровий видавець. Медіа-бренди LADbible Group мають аудиторію, що наближається до мільярда, з 262 мільйонами підписників у всьому світі на основних платформах соціальних мереж.

Компанія публікує оригінальні і придбані матеріали, включаючи редакційні, відео та документальні матеріали, деякі з яких транслюються в прямому ефірі. Їхній вміст охоплює розваги та інтерв’ю зі знаменитостями, а також новини та поточні події, пише Вікіпедія.

Раніше тренерка Аніта Луценко розповіла, коли можна їсти після тренування – тренерка розповіла про найбільші помилки. Потрібно знати кілька правил, як правильно їсти після тренування і перед тренуванням, щоб не завдати серйозної шкоди своєму організму.

Нагадаємо, експерти назвали найбільшу помилку під час заварювання чаю. Якщо ігнорувати одну пораду, то готовий чай буде несмачним, і ймовірно його доведеться вилити.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти